Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Shazam! Fury of the Gods is het vervolg van de eerste Shazam! Film uit 2019. Dit vervolg is weer geregisseerd door David F. Sandberg, die ook de eerste film heeft geregisseerd.
Shazam (Zachary Levi) en zijn Shazam familie zijn dankzij de superkrachten die Billy Batson (Asher Angel) met de andere pleeggezin kinderen deelde nu populaire helden. Gezamenlijk weten ze hun stad steeds weer te beschermen. Toch willen de familieleden steeds meer op eigen benen staan en eigenhandig hun heldendaden en verder leven invullen.
Shazam! komt in contact komt met de dochter van Atlas (Helen Mirren en Lucy Liu). Met hun goddelijke magie vormen ze een bedreiging voor Shazam! en de gehele mensen wereld. Om ze te kunnen stoppen, moet Shazam! zijn familie weer bij elkaar zien te krijgen voor het te laat is.
Met dit vervolg hebben ze een waardig en vermakelijk film gemaakt. Dankzij de hoeveelheid aan superhelden film die tegenwoordig in de bioscopen draaien, heeft deze film wel vele bekende elementen. Vele hiervan komen ook wel in andere superhelden film naar voren zijn. Hierdoor is deze film verder helaas niet echt meer zo speciaal vergeleken de vele andere superhelden film. De komedie in de film heeft zijn passelijke momenten, maar is verder helaas ook niet zo bijzonder meer.
Omdat de meeste van de Shazam! familie hun eigen zelfstandige beslissingen willen maken en zo hun eigen verhaallijn hebben, komt het verhaal zelf wel wat rommelig over. Dankzij al deze verschillende verhaallijnen blijft de film soms ook wat lastig goed te kunnen volgen. Met een wat beter gefocust verhaal had de film wat duidelijker kunnen zijn geweest. Ondanks de rommelige kanten van het verhaal is de film soms toch ook nog wat voorspelbaar, wat dan weer ten kosten gaat van de spanningsmomenten.
De visuele effecten werken goed voorin de film, maar je kunt soms wel terugzien waar ze gebruik hebben gemaakt van CGI of een green screen. Wanneer personages door de lucht vliegen, valt wel op dat hun achtergronden niet zo geloofwaardig overkomen. Later in de film, wanneer er meer magie en magische wezens naar voren komen, valt bij de meeste van deze wezens ook wel te zien dat ze met CGI in de film geplaatst zijn. Sommige wezens komen soms wat onrealistisch over en doen meer denken aan personages uit oudere videogame scenes uit games zoals World of Warcraft.
Zachary Levi levert weer passend acteerwerk als Shazam! en weet de rol op passende manieren met komedie momenten te vullen. Omdat de jonge acteurs, die de kinderen in de eerste film speelde, inmiddels weer wat groter en ouder zijn geworden, werkt het Shazam! effect wel iets minder. Het is met dit effect leuker om jonge kinderen na het zeggen van Shazam! te zien transformeren in volwassen superhelden versies van zichzelf. Actrice Grace Caroline Currey is in de tussentijd zelfs zo volwassener geworden dat ze in dit vervolg nu ook zelf de heldenversie van haar personage speelt. Verder spelen Helen Mirren en Lucy Liu ook op passende manier de schurken in de film. Helen Mirren heeft in de media wel laten weten de film zelf niet echt te begrijpen, maar weet toch voor goed acteerwerk te zorgen. Het is ook leuk om Lucy Liu weer eens in actiescènes terug te zien, maar acteert verder wel wat minder en dan helemaal naast Helen Mirren.