Run (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Run is een nieuwe thriller geregisseerd en deels geschreven door Aneesh Chaganty, de regisseur van Searching.

De film gaat over het tienermeisje Chloe (Kiera Allen), die in een rolstoel zit en verder door haar moeder Diane (Sarah Paulson) scholing en verzorging krijgt. Wanneer Chloe vindt dat haar moeder zich vreemd begint te gedragen, probeert ze te ontdekken wat er aan de hand is. Zo leert ze dat haar moeder een duister geheim voor haar verborgen probeert te houden dat ze zelf vanuit haar rolstoel moet zien te ontrafelen.

Deze film komt goed over als een psychologische thriller waar je als kijker ook niet weet wat er precies aan de hand is of wie van de personages de waarheid spreekt. De film doet dankzij het verhaal wel snel denken aan het boek van Stephen King Misery waar ook en gelijknamige film van is. De film is hier ook zelfbewust van, want er zitten wat verborgen hints in de film die terugkoppelen naar het verhaal van Misery en ook naar andere Stephen King verhalen. Het verhaal van deze film kan zo wel als wat bekend overkomen en kan als je er goed over nadenkt wat details missen. Zo valt er meer van de film te genieten als je niet overal te veel bij nadenkt.

Het acteerwerk wordt goed en passend gedaan door de filmcast. Kiera Allen is door een onverwachte complicatie gehandicapt geraakt, waardoor ze met een rolstoel door het leven moet gaan. Zo zag ze dit samen met de filmmakers als de geschikte kans om in deze film te gaan spelen. Kiera zelf zag dit als een goede uitdaging om van haar kleine theaterrollen eindelijk eens een grote filmrol te spelen. Hopelijk weet ze dankzij deze rol door te breken in de filmwereld. Sarah Paulson levert verder ook goed acteerwerk als een verzorgende moeder die ook een duistere kant verborgen houdt. Ze weet goed te wisselen tussen deze twee verschillende kanten van haar personage.