Reviews (2)

Historicus78

Avatar

Onze Jongens in Miami is het vervolg op Onze Jongens. Het verhaal is echter niet sterk en lijkt erg op deel 1, met name de niet al te beste relatie tussen vader en zoon. Ik ben uiteindelijk 50% enthousiast, 50% zeer teleurgesteld. Ik snap de verhaallijn, is aandoenlijk weer. Dan het andere. De film is duidelijk voor vrouwen bedoeld, niet voor de gay community, die zich ook zouden willen herkennen in de film. In het filmpubliek zit geen een man en aan net begin had Jorrit de mogelijkheid voor een man te strippen, om zo de laatste boete kwijt te schelden, maar helaas. De maker van de film wou blijkbaar een klassiek hetero frame. Ik blijf me daarom toch afvragen of de mannen ja hadden gezegd als zij voor mannen hadden moeten strippen. Helaas hebben de makers van de film weer niet voor een bredere benadering gekozen. Verder is Jim de enige die echt helemaal naakt gaat. De rest houdt het bij een ontbloot bovenlijf. Niet alleen vrouwen kijken graag naar de billen van Jim, ook heel veel mannen. Het is nu wachten op deel 3, waarin dit wordt goedgemaakt en op een Gaynight, waar deze film vertoond wordt en niet Ladiesnight. Wanneer gaat men de schaamte voorbij?

Mr.Movies

Avatar

Onze Jongens in Miami is het vervolg van de eerste Onze Jongens film. Deze film is weer geregisseerd door Johan Nijenhuis, die ook het eerste deel heeft geregisseerd.

In de film is stripper Jorrit (Jim Bakkum) weer single en komt samen met zijn vriend Bas (Martijn Fischer) op het idee om een stripclub te openen in Miami. Het gebouw dat ze wilde gebruiken om te veranderen in hun nieuwe stripclub, blijkt een enorme bouwval te zijn. De twee moeten nu samen met vrienden eerst het bouwval zien om te toveren in een geschikt gebouw om een stripclub van te maken.
Tijdens het verbouwen leren ze dat ze met concurrentie te maken krijgen van de lokale strip en liefdesafdeling van een man genaamd koning Pablo Ramirez (Jason Cerda). Ondanks deze concurrentie geven de jongens hun hoop en plannen niet op en gaan door met hun verbouwing om zo hun eigen stripclub te kunnen beginnen. Tijdens de verbouwing ontmoet Jorrit Lola (Eva van de Wijdeven), die net zoals Jorrit ook uit Nederland komt en stripper als beroep heeft, maar dan bij koning Pablo. Zo verandert koning Pablo voor Jorrit naast een concurrent op het werkgebied ook in een concurrent op het liefdesgebied.

De eerste Onze Jongens film van 2016 was wat bedoelt als een Nederlandse versie van de Hollywood film Magic Mike, maar naast het strippen van de personages in deze film had de film verder niet echt een verhaal. Gelukkig lijkt deze film zo niet op het vervolg van Magic Mike waar de film vele personages verloor, want in deze tweede Onze Jongens film komen er juist nieuwe personages bij en bevinden ze zich op een nieuwe plaats. In dit vervolg proberen ze meer een verhaal in de film te verwerken. Dit wordt helaas niet zo succesvol gedaan, want voor 115 minuten gaat de film meer over de simpele concurrentie verhalen. De film wordt verder gevuld met stripscènes, die naast de extra verhaallijnen toch het draaipunt van de film blijven.
Zo is deze film vermakelijk voor kijkers die voor bijna twee uur gewoon domweg naar strippende mannen en een paar strippende vrouwen willen kijken zonder dat ze zich verder op een echt verhaal hoeven te concentreren.

Omdat er niet echt een verhaal in de film zit zorgt de cast er gewoon voor dat ze verleidelijk over komen voor de kijkers van de film met hun goed getrainde lichamen en meer hoeven ze eigenlijk niet te doen.