nu in de bioscoop

I Still Believe (2020)

One Love Can Change Your Life

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

I Still Believe is een nieuwe romantische muziek drama geregisseerd door The Erwin Brothers, die samen ook I Can Only Imagine en Woodlawn hebben geregisseerd. De film is gebaseerd op het verhaal van de Christelijke muziekster Jeremy Camp.

In de film ontmoet de beginnende muziekartiest Jeremy Camp (K.J. Apa) het meisje Melissa (Britt Robertson). De twee leren al snel dat ze veel gemeen hebben en worden verliefd op elkaar. Jeremy weet door te breken als een Christelijke popster met Melissa als zijn grootste en trouwste fan, maar hun succes en geluk verandert wanneer er bij Melissa kanker wordt geconstateerd. Samen gaan ze de strijd aan tegen de kanker en hopen ze dat hun onderlinge hoop en liefde hun beide staande weet te houden. Al snel leren ze dat ze deze moeilijke periode niet alleen in gaan, want al Jeremy zijn fans tonen hun steun in deze moeilijke periode.

De kern van deze film is gebaseerd op het boek dat Jeremy Camp zelf heeft geschreven over zijn leven en de strijd die hij met zijn vrouw Melissa heeft gehad. Helaas hebben de scriptschrijver verder nog extra elementen aan het verhaal toegevoegd om er meer een film van te maken dan een echte biografie. Door al deze extra's heeft de film wat nodig een speelduur van bijna twee uur gekregen en deze speelduur valt door het trage tempo helaas wel aan te voelen. Zo kan de film voor sommige wel als langdradig aanvoelen.

Als een Christelijke film wordt het ook vaak terug gebracht in de film dat de personages op God en het geloof moeten rekenen, zodat alles weer goed kan worden in hun leven. Voor mensen die niet gelovig zijn of hier niet zo veel mee, of respect voor hebben, kan na de zoveelste keer dat het Christelijke geloof naar voren wordt gebracht het de film wat minder maken. Deze mensen moeten maar eerst goed nadenken voordat ze film gaan bekijken. Ze hadden dit element niet zo op de voorgrond moeten zetten, maar gewoon tonen hoe geloof mensen in het leven kan helpen. Dan was de film wat meer geschikt geweest voor mensen die geloof wel respecteren, maar hier zelf niet zoveel mee hebben.

K.J. Apa en Britt Robertson hebben in deze film samen wel een goede chemie. Ze komen goed en geloofwaardig over als geliefde die er voor elkaar zijn en elkaar helpen in hun moeilijke periodes.