Fatman

Fatman (2020)

'Tis the season to get even.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Fatman is een nieuwe actie komedie geregisseerd en geschreven door Eshorn en Ian Nelms, die samen ook Waffle Street hebben geregisseerd.

In de film gaat de Kerstman door het leven onder de naam Chris Gringle (Mel Gibson), die het financieel zwaar heeft na de overheid zijn subsidie heeft stopgezet. Chris is zo verandert in een chagrijnige alcoholistische oude man. Als Kerstman levert hij nu alleen cadeautjes aan kinderen die het echt verdienen. De verwende 12-jarige Billy Wenan (Chance Hurstfield) krijgt zo niet het kerstcadeau die hij had verwacht. Om wraak te nemen op de Kerstman huurt hij de huurmoordenaar Skinny Man (Walton Goggins) in om de Kerstman te vermoorden.

Deze film is meer een nieuwe kerstkomedie voor tieners en volwassenen gevuld met veel vergezochte en gewelddadige humor. Als je van zulk soort humor houdt, kun je meer van deze film genieten. Ze hebben goede en passende kerstmuziek in de film toegepast op de scenes om ze komischer over te laten komen. Het tempo van de film kan wel wat sloom overkomen, omdat de echte actie pas op het eind van de film begint. De opbouw naar deze actie wordt gevuld met scenes waar de Kerstman zich probeert aan te passen aan zijn nieuwe manier van leven, de huurmoordenaar die probeert te ontdekken waar de Kerstman woont en het verwende kind die controleert hoe de zaken ervoor staan. Als ze wat minder van deze verschillende verhaallijnen in de film hadden gestopt, zou het tempo wel wat sneller geweest zijn.

Het acteerwerk wordt wel passend gedaan door de filmcast. Mel Gibson komt in deze film goed naar voren als een foute versie van de Kerstman. Samen met Marianne Jean-Baptiste speelt hij op een leuke manier de Kerstman met een passende Kerstvrouw. Walton Goggins speelt ook op een passende manier een wat overdreven huurmoordenaar, die zelf ook een hekel aan de Kerstman heeft. Chance Hurstfield komt ook goed naar voren als een irritant verwend kind. Ondanks dat hij de rol op een goede manier speelt, komt zijn verhaallijn wel als een extra onnodig verhaallijn over.