We Summon the Darkness (2019)

Let us prey.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

We Summon the Darkness is een horror thriller geregisseerd door Marc Meyers, de regisseur van My Friend Dahmer en Human Capital.

In de film gaat Alexis (Alexandra Daddario) samen met twee vriendinnen op een roadtrip richting een heavy metal festival. Hier ontmoeten ze drie jongens die ook grote metal fans zijn. Na het festival nodigt Alexis de drie jongens uit om samen met haar vriendinnen naar haar afgelegen familie landhuis te gaan voor een afterparty. Deze afterparty verandert na wat spelletjes al snel in een bloederige nachtmerrie, wanneer niet iedereen zo onschuldig blijkt te zijn zoals ze zich eerst voordeden.

Deze film komt na de eerste plottwist als snel wat cliché en voorspelbaar over. Zowel de regisseur als de scriptschrijver zijn meer onbekende en beginnende mensen in de filmwereld wat al snel aan de kwaliteit van de film valt terug te zien. Na de eerste plottwist komt de rest van de film voorspelbaar en bekend over, want deze film lijkt veel elementen te kopiëren uit andere horror films.

De film wordt ook verkeerd gepromoot, want de film is eigenlijk ook een soort horror komedie, maar de trailers en beschrijvingen van de film laten de film meer overkomen als een standaard horrorfilm. De komedie elementen kunnen soms als vermakelijk overkomen, maar soms ook gewoon als elementen zodat het verhaal van de film verder kan gaan op een wat vergezochte manier.

Het acteerwerk wordt door sommige van de cast ook wat te overdreven gedaan. Alexandra Daddario lijkt na haar acteer periode in de Percy Jackson films nog steeds haar acteer plaats te zoeken in de filmwereld om te zien in welke filmgenre ze het beste kan spelen. Het betere acteerwerk komt van Keean Johnson en Amy Forsyth, want ze zetten hun personages niet op zo'n overdreven manier neer in deze film. Johnny Knoxville heeft verder ook een kleine cameo in deze film, die hij wel op een leuke en komische manier weet neer te zetten.