Soof 3 (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Soof 3 is de derde film uit de Soof filmserie. Deze film is geregisseerd en deels geschreven door Anne de Clercq, de regisseur van Hallo Bungalow en verder heeft ze ook wat afleveringen geregisseerd van de Soof tv-serie.
In de film lijkt Soof (Lies Visschedijk) alles voor elkaar te hebben in haar leven. Alles gaat goed met haar werk en kinderen en ondanks dat ze single is, lijkt ze tevreden te zijn. Dit verandert allemaal wanneer Soof slecht nieuws te horen krijgt over haar gezondheid.
Omdat haar dochter met een nieuwe geliefde uit India terug naar Nederland is gekomen en haar andere kinderen ook gelukkig lijken, besluit Soof haar slechte nieuwe eerst voor haarzelf te houden. Soof probeert haar kinderen te helpen met hun positieve toekomstplannen, om zo haar eigen slechte nieuws hieronder verborgen te houden. Soof moet nu zien hoe lang ze dit verborgen weet te houden voor te anderen begint op te vallen dat haar gezondheid achteruitgaat.
Voor de verandering probeert regisseur Anne de Clercq samen met de andere schrijvers van de film deze derde Soof film meer in een drama te veranderen. Helaas lijken ze hier vaak moeite mee te hebben, want de komedie weet het drama in de film vaak te overschaduwen. Zo eindigen ze de film toch wat als een standaard romantische komedie met lichte drama momenten. De komedie is verder wel aan de voorspelbare of ongemakkelijke kant, waardoor er vaak niet echt om te lachen valt.
Het verhaal zelf is helaas ook wat aan de voorspelbare kant. Wanneer je de trailer van de film hebt gezien, of bekend bent met je standaard Nederlandse romantische komedies kun je wel voorspellen wat er ongeveer in de film gaat gebeuren. Ze hebben het verhaal verder ook onnodig te groot gemaakt en gevuld met te veel verschillende verhaallijnen, die niet allemaal echt nodig waren voorin de film. Met een beter verhaal zou de film duidelijker en korter kunnen zijn geweest wat het uiteindelijk ook vermakelijker had kunnen hebben gemaakt.
Dankzij het standaard script van de film krijgt de castleden ook niet echt veel kansen om wat bijzonders met hun acteerwerk te doen. Lies Visschedijk probeert haar personage wel wat meer drama kanten te geven, maar ook deze worden vaak ook door komedie-elementen overschaduwt. Dit is wel jammer na nu drie films en een tv-serie over het personage Soof. De rest van de filmcast komt ook niet echt bijzonder over. Als ze voor wat minder personages hadden gekozen voorin de film, zouden sommige meer een kansen hebben gehad om op een meer bijzondere manier naar voren te zijn gekomen met hun personages.