The Old Guard (2020)

Forever is Harder Than It Looks

Reviews (1)

Milanfilm1

Avatar

Andromache "Andy" van Scythia, Booker, Joe en Nicky zijn eeuwenoude krijgers met onverklaarbare regeneratieve helende vermogens die hun enorme ervaring gebruiken om als huurlingen te werken en missies te ondernemen die mensen helpen. Ze breken hun regel om nooit twee keer voor dezelfde werkgever te werken en accepteren een baan van voormalig CIA-agent James Copley om een ​​groep ontvoerde meisjes in Zuid-Soedan te redden. Tijdens de missie, die een list blijkt te zijn, worden ze in een hinderlaag gelokt en gedood. Nadat ze hun aanvallers snel hebben hersteld en gedood, realiseren ze zich dat Copley ze heeft opgezet en op afstand hun regeneratie heeft gefilmd.

Ondertussen wordt in Afghanistan de keel van de Amerikaanse marinier Nile Freeman doorgesneden terwijl ze een militair doelwit neerhaalt tijdens een huiszoeking, om vervolgens zonder schrammen te herstellen. Later deelt ze een verontrustende droom met de andere onsterfelijken, die vervolgens worden gewaarschuwd voor haar bestaan, terwijl ze dromen van nieuwe onsterfelijken ervaren totdat ze worden gevonden. Andy spoort een verwarde Nijl op en haalt haar uit Afghanistan voordat militair personeel haar kan overplaatsen voor verder onderzoek.

Copley toont de video van de hinderlaag aan farmaceutisch directeur Steven Merrick, die agenten stuurt om het team gevangen te nemen. Andy brengt Nile naar een onderduikadres in Frankrijk, waar ze de rest van hun team ontmoet. Er wordt haar verteld over de vrouwelijke onsterfelijke Quynh, de eerste van Andy's kameraden, die werd gevangengenomen, beschuldigd van hekserij en voor hen verloren toen ze ergens in de zee werd geworpen in een ijzeren maagd, en sindsdien voortdurend verdrinkt. De groep onthult ook dat ze niet echt onsterfelijk zijn: hun vermogen om te genezen stopt uiteindelijk, zonder waarschuwing, wat gebeurde met een eerdere onsterfelijke, Lykon.


''Wat een gave film. Charlize Theron rockt deze film, het is voor mij een van de beste Netflix films die er op dit moment is. Het verhaal is erg sterk, je raakt erin geïnteresseerd, als je het boek nog niet gelezen hebt. De kwaliteit van de film is des Netflix's, niet helemaal fan van. Maar de actie was erg goed, ook de cast sprak mij erg aan. Het is fijn om een 'recognizable' cast te zien. Al met al een vette film''