nu in de bioscoop

Unhinged (2020)

He Can Happen to Anyone

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Unhinged is een nieuwe thriller geregisseerd door Derrick Borte, de regisseur van American Dreamer en London Town.

De film gaat over de alleenstaande moeder Rachel (Caren Pistorius), die vaststaat in het drukke verkeer in Los Angeles. Hier doorkruist ze ongeduldig het pad van een vreemde man (Russel Crowe). Door haar ongemanierde en gehaaste gedrag weet ze de man te irriteren. Zo besluit hij haar lastig te vallen en later haar en haar geliefde te bedreigen. Rachel moet nu aan de man zien te ontsnappen voordat hij haar iets aan weet te doen.

Dit is een wat simpele film met een bekend verhaal dat wat gelijk is aan de verhalen van films zoals Duel of Joy Ride. Zo kan de film wat bekend overkomen en door sommige beslissingen die de personages maken weer wat vergezocht. Zo is deze film niet zo spannend als de films waar het op lijkt, maat kan het wel vermakelijk zijn als je het niet te serieus neemt.

Als je goed op de details let komt de film ook wat ongeloofwaardig over. Het lijkt haast wel een gesponsorde reclame voor de auto van het hoofdpersonage, want na alles dat er met haar en haar auto gebeurt, valt weinig schade aan de auto terug te zien in de film.

Het acteerwerk is aardig, maar Russel Crowe heeft wel in betere films gespeeld. Het lijkt meer alsof hij in deze film speelt, zodat de film zijn naam als promotie kan gebruiken. Caren Pistorius doet het verder aardig in de film, maar door de vergezochte situaties waar haar personages zich in bevind, kan ze soms ook wat ongeloofwaardig overkomen.