Casanova's

Casanova's (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Casanova's is een nieuwe romantische komedie geregisseerd en deels geschreven door Jamel Aattche, de regisseur van Zwaar verliefd! en Fighting Fish.

In de film moet de onzekere journalist Bas (Jim Bakkum) undercover gaan, om onderzoek te doen naar de mysterieuze dating coach Don Marco (Tygo Gernandt). Don Marco brengt binnenkort namelijk zijn tweede boek uit met dating tips. Bas heeft voor zijn undercover opdracht de taak om een dating cursus van Don Marco te volgen, om te bewijzen dat Don Marco al zijn acties ondergaat om alleen geld te verdienen. Wanneer Bas met de dating cursus begint, leert hij dat Don Marco zijn assistente zijn oude jeugdliefde Roos (Lieke van Lexmond) is. Dit maakt de situatie ongemakkelijker voor Bas, maar als hij slim gebruik maakt van de cursus kan hij weer een kans maken bij zijn oude jeugdliefde.

Regisseur Jamel Aattche is met het idee voor deze film gekomen dankzij een van zijn vrienden, die zelf ook echt een dating coach is. Hier heeft hij onderzoek gedaan naar hoe dating coaches te werk gaan en deze informatie heeft hij weer in zijn film verwerkt. Ondanks dit onderzoek blijft de film helaas wel weer een voorspelbare romantische komedie met de bekende clichés.

Het acteerwerk wordt wel goed gedaan door Jim Bakkum en Lieke van Lexmond, hun relatie wordt al snel de hoofdzaak van de film. Het is alleen wat ongeloofwaardig dat iemand met de looks van Jim Bakkum in de dating wereld als een onzeker en wat verlegen iemand overkomt. Ondanks dat hij even met een wat minder modieuze outfit en een grote bril de film begint, transformeert hij al snel in een betere geklede man en verliest hij zijn bril. Verder wordt de film gevuld met de andere stereotype mannen, die dankzij de tips van de dating cursus succesvoller proberen te worden in de dating wereld. Dit zorgt wel voor wat komische momenten, maar de meeste van deze momenten zijn ook wel wat aan de voorspelbare kant.