The Texas Chainsaw Massacre

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Texas Chainsaw Massacre is een nieuwe film uit de filmserie, die na de eerste film uit 1974 de andere films negeert en zelf als het enige vervolg probeert over te komen. Deze film is geregisseerd door David Blue Garcia, die verder hiervoor alleen de film Tejano heeft geregisseerd.
In de film probeert een groep jongeren een afgelegen stadje in Texas te veranderen in een succesvolle toeristische trekpleister. Wat de jongeren echter niet weten is dat dit stadje bedoeld was zijn laatste bewoner af te schermen van de rest van de wereld. Deze laatste bewoner is namelijk de brute en mysterieuze Leatherface (Mark Burnham), die verantwoordelijk was voor het bloedbad van vijftig jaar geleden.
Met deze nieuwe Texas Chainsaw film proberen ze het succes van de Halloween film uit 2018 na te doen. Zo proberen ze een eigen nieuwe richting in te gaan met deze film en alleen wat bekende momenten terug te brengen uit de eerste film. Bij de Halloween film lukte dit beter, omdat mensen die aan de originele film hadden gewerkt terugkwamen voor de nieuwe film.
Bij deze nieuwe Texas Chainsaw film keren helaas geen mensen van de originele film terug, waardoor de nieuwe filmcrew zowat eigenhandig met ideeën en een goed verhaal moeten zien te komen. Regisseur David Blue Garcia en scenarioschrijver Chris Thomas Devlin zijn verder aan de beginnende kant in de filmwereld en dit valt wel aan de kwaliteit van deze film terug te zien. Fede Alvarez en Rodo Sayagues hebben ook meegewerkt aan het verhaal van deze film en hebben samen net iets meer ervaring in de filmwereld, maar helaas niet genoeg om van deze film verder een uniek of goed vervolg te maken.
Vervolgens kan het verhaal wel wat cliché overkomen, want de personages begaan vele domme fouten zonder logisch na te denken, waardoor je het bijna niet erg vindt wanneer Leatherface ze te pakken krijgt. Je moet daarnaast ook wel lang wachten voor Leatherface in actie komt, want na ongeveer vijftig minuten in de film maakt hij pas echt gebruik van zijn bekende kettingzaag.
Er zitten wel wat vermakelijke scenes in voor slasherfans, maar niet een die beter is dan in de originele Texas Chainsaw Massacre of het eerste vervolg van deze film uit 1986. Voor meer vermaak en een betere film kun je beter een van deze film of zelfs de remake uit 2003 terugkijken.