Marry Me

Marry Me (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Marry Me is een nieuwe romantische komedie geregisseerd door Kat Coiro. Dit is sinds 2013 haar terugkeer als filmregisseur, want sinds 2013 heeft ze meer korte films en verschillende tv-aflevering geregisseerd van verschillende shows.
De film gaat over de populaire zangeres Kat Valdez (Jennifer Lopez), die samen met haar zangpartner Bastian (Maluma) op het punt staan hun nieuwe album Marry Me uit te brengen en vervolgens zelf te gaan trouwen. Als Kat dan leert dat Bastian is vreemdgegaan, blaast ze het trouwplan en concert af. Vervolgens ziet ze Charlie Gilbert (Owen Wilson) in het publiek staan met een bord waarop staat Marry Me en besluit ze spontaan met hem te trouwen tijdens haar show. Zo verandert het leven van zowel Kat als Charlie. Kat komt nu wat wanhopig over door met een totaal vreemde te gaan trouwen, terwijl Charlie ineens in de publiciteit komt te staan wat hij helemaal niet gewend is. De twee proberen er samen gewoon het beste van te maken, maar moeten nu wel door de publiciteit en kritiek heen van het nieuws en social media.
Voor een romantische komedie komt deze film in het begin vooral over als twee losstaande verhalen van Kat en Charlie, die zo nu en dan samenkomen voor een persconferentie of een interview. In Kat haar verhaal probeert ze dan gewoon een sterrenleven te leiden en zich om de kritiek van anderen heen te werken. In Charlie zin verhaal probeert hij dan de band tussen hem en zijn dochter te verbeteren. In de tweede helft van de film komen de twee pas echt meer samen, maar komen meer over als vrienden die elkaar tot dingen uitdagen dan ze echt overkomen als een pasgetrouwd stel. De film komt zo niet sterk over als een romantische film en blijft het meer een komedie. Het verhaal komt verder wel wat bekend over en heeft wat voorspelbare of meer ongeloofwaardige kanten. Zo werken maar een paar van de komische momenten in de film, terwijl de rest meer onpraktische overkomen.
Het acteerwerk in de film wordt goed gedaan, maar is verder niet echt bijzonder. Jennifer Lopez speelt zowat zichzelf als een populaire popster, die door een zware periode gaat. Verder probeert ze wel in een goed daglicht te blijven staan voor haar fans en de pers. Daarnaast lijkt ze naast de film ook het bijbehorende muziekalbum te promoten en deze verder naast de film ook probeert te verkopen. In de film wordt dan ook vaak getoond hoe ze zich voorbereidt op een concert en vervolgens krijg je dan een optreden te zien. Aansluitend krijg je te zien hoe ze aan haar nummer werkt voor ze deze uitbrengt of in een optreden gebruikt. Als ze dit niet op deze manier naar voren hadden gebracht in de film en de liedjes alleen als soundtrack gebruikt zouden hebben, zou de film een kortere speelduur kunnen hebben gehad en wat minder langdradig zijn geweest. Kat Coiro heeft naast de film ook muziekclips van liedjes uit deze film geregisseerd. Zo lijken ze beide hiermee wel wat extra mee proberen te verdienen. Voor Maluma is dit zijn eerste acteerwerk in een film, maar hij speelt eigenlijk gewoon een beroemde zanger net zoals hij in zijn muziekcarrière voor de film ook heeft gedaan. Zo krijgt hij niet echt de kans om als acteur naar voren te komen.
Owen Wilson komt leuk over als een ongemakkelijke man, die meer een rustig leven gewend is en niet zo van de populariteit en social media houdt, maar hier nu toch mee moet leren zien om te gaan. Verder komt hij met Chloe Coleman goed over als vader en dochter die wat vervreemd van elkaar zijn geraakt, maar dit proberen aan te passen. Sarah Silverman speelt leuk een collega van Owen Wilson zijn personage, die hem helpt met het begrijpen van social media, maar ook zelf gebruik maakt van zijn populariteit.