nu in de bioscoop

Zwaar verliefd! 2 (2021)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Zwaar Verliefd! 2 is het vervolg van romantische komedie Zwaar Verliefd! uit 2018. Dit vervolg is geregisseerd door Marc Willard, die meer bekend is als regisseur van verschillende afleveringen van verschillende tv-series.

In de film zijn Isa (Barbara Sloesen) en Ruben (Jim Bakkum) ondanks elkaars tegenpolen nog steeds verliefd op elkaar en besluiten te gaan samenwonen. Eenmaal samen in hetzelfde huis lijken hun tegenpolen het stelletje toch wat uit elkaar te trekken. Wanneer Isa dan ook gevoelens begint te krijgen voor haar nieuwe collega Hugo (Frederik Brom) begint ze aan haar gemaakte keuzes te twijfelen.

Dit vervolg is vermakelijk, maar gaat wat in tegen het concept van de eerste film. In de eerste Zwaar verliefd film was Barbara Sloesen een meer onzeker personage die dacht geen man te kunnen krijgen, omdat ze dacht een pondje te zwaar te zijn voor relaties. Nu haar personage toch een man heeft weten te vinden en van plan is om met hem te gaan samenwonen, lijkt ze haar kansen op geluk te vergooien wanneer er ineens nog een man in haar geïnteresseerd lijkt te zijn. Ondanks dat de film zo probeert in te spelen op de onzekerheden die je in het normale en het liefdesleven kunt tegenkomen, doet het verhaal de film wil in een standaard romantische komedie veranderen waar de personages in driehoeksverhoudingen terecht komen en weer vele clichés situaties meemaken.

Het acteerwerk wordt wel goed gedaan door de filmcast, maar door het verhaal lijkt het soms of de prestaties en gebeurtenissen uit de eerste film niet echt meer meespelen in dit vervolg. Hierdoor moeten de acteurs hun personages op een wat andere manier neerzetten. Barbara Sloesen doet het goed in de hoofdrol, maar door het script lijkt haar personage soms meer verwend in plaats van echt onzeker zoals ze in het eerste deel was. Jim Bakkum doet het ook goed als de partner van het hoofdpersonage, maar in dit vervolg moet hij speeltijd weggeven aan het nieuwe personage van Frederik Brom die het hoofdpersonage ook probeert te versieren, om te bewijzen dat hij een betere match voor haar is.