Ambulance

Ambulance (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Ambulance is een remake van de Deense film Ambulancen. Deze remake is geregisseerd door Michael Bay, de regisseur van Armageddon en Transformers.
De film gaat over Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) een ex-veteraan, die geld nodig heeft om de medische kosten van zijn gezin te kunnen betalen. Omdat hij zelf niet op tijd aan het geld weet te komen, vraagt hij zijn pleegbroer Danny Sharp (Jake Gyllenhaal) om hulp. Danny is een professionele crimineel met een talent als bankrover, die al een nieuwe bankoverval gepland heeft staan en Will uitnodigt hem te helpen.
Als de overval misgaat, eindigen de broers in een ontsnapping aan de politie door een ambulance te kapen. In de ambulance zit verpleegkundige Cam Thompson (Eiza González) die een verwonde agent probeert te redden van de dood. Naast ontsnappen moeten de broers Cam nu helpen de agent in leven te houden, om ook niet schuldig te worden aan dood door schuld en een nog hogere straf te krijgen als ze gepakt worden.
Michael Bay maakt samen met beginnende filmscenario schrijver Chris Fedak van een meer simpele Deense actiethriller een grotere en meer overdreven Hollywood actiethriller. Ze weten de Deense film van 80 minuten ook om te transformeren tot een film die langer dan twee uur duurt.
Michael Bay is bekend als regisseur van overdreven actiefilms met vele onnodige en onverklaarbare explosies. Ondanks dat dit ook in deze film naar voren komt, lijkt hij dit iets vermindert te hebben. Voor deze film heeft Michael Bay namelijk en nieuwe filmtechniek geleerd door scenes te filmen met een drone. Na drone beelden te hebben gezien, heeft Michael Bay een professionele dronepiloot geregeld voor het vastleggen van bepaalde beelden. Zo weet hij voor bijzondere beelden te zorgen, maar omdat hij vele beelden op deze manier heeft vastgelegd, gaat de bijzondere kwaliteit van deze beelden al snel verloren. Door deze vele bewegelijke beelden lijkt het soms net alsof je naar opnames vanuit een wilde achtbaanrit zit te kijken, die van alle kanten zijn vastgelegd. Dit kan voor mensen met een gevoelige maag de films wat minder maken om te zien. Andere scenes zijn verder ook te bewegelijk of ingezoomd gefilmd, waardoor je niet altijd duidelijk meekrijgt wat er precies gebeurt.
De speciale manier van filmen overschaduwd samen met de overdreven actie het verdere script van de film. Hierdoor geef je minder om het plot en de personages van de film, ook al proberen ze je toch wat sympathie te laten voelen voor Yahya Abdul zijn personage. Door vele fouten die zijn personage tijdens de overval maakt, verlies je toch deze sympathie voor hem. Yahya Abdul en Jake Gyllenhaal komen in deze film over als te overdreven criminelen, die geen hogere straf willen en de verwonde agent in de ambulance in leven proberen te houden. Tijdens hun ontsnapping aan de politie zorgen ze verder voor genoeg andere chaos waarin vast ook slachtoffers zijn gevallen. De verwonde agent in leven houden, verliest zo ook zijn belang voor je als kijker.
Eiza González haar personage blijft als het gegijzelde slachtoffer de enige waar je als kijker om geeft. Ze speelt gelukkig ook niet echt een slachtoffer, want ze baast over de twee bankovervaller om haar patiënt in leven te houden. Verder zitten er te veel extra criminelen in de film die de broers proberen te helpen, om zelf ook een deel van de gestolen buit te krijgen. Ook zijn er te veel verschillende agenten die allemaal met de eer proberen te strijken de broers zelf op te pakken voordat ze nog meer chaos weten te verrichten.