nu in de bioscoop

The Addams Family 2 (2021)

A sequel. How original.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Addams Family op avontuur is het vervolg van The Addams Family uit 2019. Dit vervolg is geregisseerd door Greg Tiemand en Conrad Vernon, die samen ook de eerste film hebben geregisseerd.
In de film gaat de Addams familie op vakantie om hun familiebanden te verbeteren. Tijdens hun avonturen manken ze vele dingen mee die hun familieband op de proef stelt.
Dit vervolg voelt wat gehaast gemaakt aan en lijkt veel elementen van het eerste deel te kopiëren en gebruikt verder elementen uit de derde Hotel Transylvania film. Voor jonge kijkers kunnen sommige elementen zoals het gevoel van een buitenbeentje zijn ze nog niet echt aanspreken, omdat ze hier nog te jong voor zijn. Doordat de film van plaats naar plaats spring met bij elke nieuwe plek weer een nieuwe verhaallijn kunnen jongere kijker hun concentratie wel verliezen.
De komedie is grotendeels bedoelt voor jongere kijkers, want de meeste komedie gaat snel en is verder niet echt uitgewerkt. Voor volwassen kijkers zitten er een paar momenten in om te lachen, maar deze zijn niet zo sterk. De meeste humor bestaat uit simpele grappen, die voor oudere kijkers snel voorspelbaar kunnen zijn.
De animatie ziet er passend uit, maar komt verder niet bijzonder over in de film. Dit is hetzelfde met het stemacteerwerk van de filmcast. De meeste personages worden weer ingesproken door dezelfde acteurs, maar door het simpele script krijgen ze verder ook niet echt de kans om wat bijzonders met hun rollen te doen.