Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Sonic the Hedgehog 2 Is het vervolg van de eerste Sonic film uit 2020. De film is weer geregisseerd door Jeff Fowler, die ook het eerste deel heeft geregisseerd.
In de film wil Sonic (stem van Ben Schwartz) meer vrijheid tijdens zijn heldendaden van Tom (James Marsden), maar Tom vindt dat Sonic hiervoor nog niet genoeg verantwoordelijkheid neemt. Sonic mag zijn verantwoordelijkheid bewijzen wanneer Ben en Maddie (Tika Sumpter) weg zijn voor de trouwerij van haar zus.
Alleen thuis probeert Sonic met moeite te tonen dat hij verantwoordelijk kan zijn, maar dit wordt hem alleen maar moeilijker gemaakt wanneer Dr. Robotnik (Jim Carrey) terugkeert op aarde. Samen met een nieuwe mysterieuze bondgenoot genaamd Knuckles (Idris Elba) neemt hij het weer tegen Sonic op. Sonic krijgt gelukkig ook hulp van zijn nieuwe bondgenoot Tails (stem van Collen O’Shanussy). Beide duo’s gaan op zoek naar een smaragd waarmee de bezitter werelden kan opbouwen of vernietigen. Sonic realiseert dat hij de smaragd in handen moet krijgen, om zijn nieuwe thuisplaneet de aarde en de mensheid te beschermen tegen Robotnik en zijn duistere plannen.
Met dit vervolg verwerken ze meer elementen uit de videogames van Sonic, door meer personages van de games te gebruiken en deze samen met terugkerende personages meer over te brengen zoals ze zich in de games ook gedragen. De film wordt zo leuker voor fans en kenners van de videogames en jongere kijkers, die meer van de CGI-personages uit de game en hun acties kunnen genieten. Voor oudere kijkers die verder niet zoveel met de videogames hebben, kan de film wel wat minder overkomen. Door de meerdere CGI-personages uit de videogames kan de film meer overkomen als een film bedoeld voor kinderen. Toch is het een leuke familiefilm met komedie en levenslessen voor jong en oud.
De film heeft een langere speeltijd vergeleken de eerste film. Door deze langere speeltijd kunnen zowel jongere als oudere kijkers soms hun interesse wat in de film verliezen. Dit gebeurt vooral wanneer het verhaal alleen om de menselijke personages gaat tijdens de trouwerij. Dit verhaallijn staat wat los van het verhaal waar Sonic en de anderen naar de smaragd zoeken. Als ze deze onnodige verhaallijnen uit de film hadden gelaten, zou de film een beter tempo hebben gehad, waardoor kijkers wat mindere hun interesse verliezen tijdens de film.
De komedie in de film is meer gericht op jongere kijkers, maar gelukkig zitten er ook komische momenten in de film voor oudere kijkers. Volwassen kijkers kunnen bijvoorbeeld speels verwijzingen naar andere films eerder terug herkennen dan de jongere kijkers.
Oudere kijkers kunnen wel eerder zien dat de videogamepersonages met CGI in de film zijn geplaatst, waardoor ze niet altijd zo realistische overkomen. Waar verder andere visuele effecten zijn gebruikt zoals een green screen zullen oudere kijkers ook wel sneller terug kunnen zien. Voor jongere kijkers valt dit gelukkig niet zo snel op, waardoor ze meer kunnen genieten van wat er allemaal in de film gebeurt en te zien valt.
De terugkerende filmcast levert weer net zulk goed en passend werk zoals ze in de eerste film deden. Doordat er nu meer personages in de film zitten, belanden sommige wat meer op de achtergrond zodat de nieuwe personages meer kansen krijgen om hun personages op te bouwen. Idris Elba levert leuk en passend werk als de stem van Knuckles een vechtersbaas die alles te serieus neemt en zo vele grappen niet begrijpt. Collen O’Shanussy levert ook goed werk als de stem van Tails en komt goed over als een wat onzekere technicus, die toch iedereen probeert te helpen.
Jim Carrey wist met de eerste Sonic film een goede comeback te maken als komedie acteur en wist zijn oude manier van komedie weer nieuw leven in te brengen met de eerste film. In dit vervolg krijgt hij meer kansen om dit opnieuw te doen. Zo komt hij over als een soort liveaction videogame personage die zich tussen allemaal CGI-videogame personages bevindt.