Spencer

Spencer (2021)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Spencer is een fantasie versie van een biografie van Princess Diana. De film is geregisseerd door Pablo Larrain, die ook de biografie over Jackie Kennedy heeft geregisseerd.
De film volgt prinses Diana (Kristen Stewart) tijdens de kerstvakantie. Dankzij de vele geruchten rond het Britse koningshuis waar de wereld uitgaat dat Diana samen met prins Charles relatieproblemen hebben, komt Diana onder extra druk te staan. Ze wordt veel door de pers gevolgd terwijl ze zich probeert voor te bereiden op de Britse koninklijke kerstviering. Hierdoor begint ze langzamerhand steeds meer met psychische problemen te worstelen.
Met deze film tonen ze goed de duistere kant van het koninklijke leven. Ondanks dat dit leven in sprookjes meer overkomt als een geweldig en rijkelijk leven. In werkelijkheid is het royale leven toch stukken zwaarder geweest. Koninklijke mensen worden namelijk veel door de pers gevolgd waardoor ze haast geen privacy overhouden. Verder moeten ze zich aan strenge regels houden, zoals bijvoorbeeld de manier waarop ze mogen eten. Ondanks dat ze een koninklijk menu krijgen voorgeschoteld, mogen ze er maar een beetje van nemen. Verder moeten ze zich ook aan bepaalde kledingdrachten houden. Zo brengt de film goed over hoe verstikkend het koninklijke leven kan zijn.
Ze brengen deze duistere kanten van het koninklijke leven goed naar voren, maar hebben er helaas voor gekozen dit meer op een fictieve manier te doen. Door het op deze manier nar voren te brengen, kan het wel wat overdreven overkomen. De fictie was niet nodig geweest, want Princes Diana heeft in het echt best een bijzonder en heftig leven geleefd. Door de fictie kanten kan de film soms wat apart overkomen. Hier hadden ze zonder de fantasie kanten van deze film best een meer realistische film van kunnen maken.
Wat goed in deze film naar voren komt zijn de kleding, make-up en haarstijlen van de film cast en dan vooral van Princess Diana. Hier was ze in het echt om bekend om. Helaas brengen ze niet echt bekende stijlen van de echte Princes Diana naar voren in de film.
Kristen Stewart levert goed en passend acteerwerk in de film. Met haar eigen acteercarrière kent ze het gevoel met het gevolgd worden door fans en de pers. Sally Hawkins speelt ook goed iemand van haar bediening aan wie ze echt wat heeft tussen alle andere koninklijke mensen,