The Unholy

The Unholy (2021)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Unholy is een nieuwe horrorfilm geregisseerd en geschreven door Evan Spiliotopoulos, dit is zijn eerste werk als regisseur.
In de film kan de jonge dove, stomme Alice (Cricket Brown) na een bezoek van de heilige maagd Maria weer horen, praten en krijgt ze de gave om andere zieke mensen te genezen. Journalist Gerry Fenn (Jeffrey Dean Morgan) doet onderzoek naar Alice en het wonder dat haar is overkomen in de hoop zijn carrière weer op te pakken. Tijdens zijn onderzoek begint hij zich af te vragen of alle wonderen echt het werk zijn van de heiige maagd Maria of dat er toch iets duisters achter alle wonderen zit.
De regisseur van deze film, wilde de film maken na het lezen van het boek Shrine van schrijver James Herbert waar hij de film dan op heeft gebaseerd. Dat dit de eerste film is die de regisseur heeft geregisseerd, valt aan de film terug te zien. De regisseur kiest er namelijk voor om je als kijker meer te tonen en te laten weten dan de personages in de film. Zo loop je als kijker voor op de personages waardoor de film als snel een voorspelbare en slome afspeelsnelheid krijgt
Ook aan de slechte effecten valt terug te zien dat dit pas de eerste film is van de regisseur. Hij heeft ervoor gekozen de entiteit achter de wonderen snel te tonen in de film aan de kijkers. Zo zie je snel dat dit wezen met goedkope CGI in de film is geplaatst. Door de ongeloofwaardigheid van dit wezen kun je er haast meer om lachen dan dat het je echt bang maakt. Het vuur in de film is ook duidelijk CGI in plaats van echt vuur. De regisseur probeert je als kijker ook meer bang te maken door alleen gebruik te maken van jump scares waarvan de meeste te voorspelbaar zijn om te werken.
Het acteerwerk wordt ook niet zo goed gedaan in de film door de filmcast, want vele personages lijken niet echt onder de indruk te zijn van wat er in de film gebeurd. Dit komt waarschijnlijk doordat de acteurs nergens naar konden kijken of echt op konden reageren tijdens de gebeurtenissen in de film. Jeffrey Dean Morgan probeert zijn best te doen om de film te dragen als de hoofdrol, maar door het slechte script lukt dit hem niet echt. Voor een betere horror film met Jeffrey Dean Morgan kun je beter de film The Possession uit 2012 bekijken.