The Night House

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Night House is een nieuwe horror thriller geregisseerd door David Bruckner, de regisseur van the Ritual.
De film gaat over de weduwe Beth (Rebecca Hall), die na het verlies van haar echtgenoot door zware tijden gaat. Wanneer ze later over zijn geheime kanten leert, realiseert ze zich dat hij misschien toch niet zo onschuldig was zoals ze eerst dacht.
Deze film speelt goed in op hoe iemand door het leven kan gaan na het verlies van een geliefde en wat hier de gevolgen van kunnen zijn. Het hoofdpersonage van deze film isoleert haarzelf meer en maakt veel gebruik van alcohol. Mensen die zich zorgen over haar maken proberen haar wel te helpen, maar weten niet altijd wat de beste manier hiervoor is. Vooral niet wanneer ze zegt vreemde dingen te zien, maar hiervoor wel een fles alcohol op heeft. Zo zijn de personages net als de kijker ook niet zeker of er echt iets bovennatuurlijks gebeurt of het alleen gevolgen zijn van haar drankgebruik.
De regisseur weet je als kijker zo goed in twijfel te brengen, waardoor je geïnteresseerd blijft in de film en het hoofdpersonage blijft volgen met wat ze verder ontdekt of wat haar gaat gebeuren. Regisseur David Bruckner heeft voor deze film en the Ritual meer aan horrorfilms gewerkt waar hij samen met andere de films deels regisseerde en schreef. Na the Ritual en deze film laat hij wel zien dat hij als regisseur beter is geworden met het regisseren en schrijven van horrorfilms. Hij moet in de toekomst voor zijn nieuwe geplande horrorfilms nog wat werken aan een goede uitwerking van de film, want dat mist wel bij deze film. Zo kun je als je niet goed op blijft letten het einde van deze film niet volledig begrijpen.
Rebecca Hall weet de film ook te dragen als de hoofdrolspeelster, die getraumatiseerd wordt door haar verlies en alcoholgebruik. Door haar acteerwerk blijf je als kijker ook in twijfel over wat er nu echt aan de hand is, tot je later in de film pas antwoorden krijgt. Sarah Goldberg en Vondie Curtis-Hall komen ook goed over als mensen die het hoofdpersonage in haar zware tijden proberen te helpen, maar door haar drankgebruik ook wat onzeker over haar en haar verhalen blijven.