The Misfits

The Misfits (2021)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Misfits is een nieuwe misdaadfilm geregisseerd door Renny Harlin, de regisseur van The Long Kiss Goodnight en Die Hard 2.
In de film wordt de beroemde crimineel Richard Pace (Pierce Brosnan) gerekruteerd door de criminele groep the Misfits, die zijn hulp nodig zijn bij een goudroof van de corrupte Schultz (Tim Roth). Met dit goud willen ze dan minderen helpen door een terroristenorganisatie te stoppen van het bedreigen van onschuldige burgers. Misdaad als liefdadigheidswerk doen is voor Pace even wennen, maar uiteindelijk ziet hij de uitdaging ervan en besluit zo the Misfits te helpen.
Deze film is gehaast in elkaar gezet, waardoor het rommelig kan overkomen. In het begin krijgen vele personages en snelle introductie met een commentaarstem op de achtergrond, waarin wordt uitgelegd wie ze zijn en wat hun specialiteit is. Verder is de film aan de voorspelbare kant en mist verdere spanning, waardoor je als kijker snel voorloopt op het verhaal. Naast de voorspelbaarheid van de film krijg je als kijker dankzij de vele keren dat de commentaarstem uitleg geeft, krijg je als kijker zelf weinig de kans om na te denken over mogelijke wendingen in de film.
De visuele effecten in de film komen ongeloofwaardig over, want bij elke explosie valt wel terug te zien dat ze op een green screen worden afgespeeld.
De acteurs krijgen dankzij de commentaarstem zelf ook niet echt een kans om de personages op hun eigen manier op te bouwen. De meeste komen verder ook allemaal over als een Robin Hood personage, die geld van de rijken steelt voor de armen. Pierce Brosnan krijgt de meeste tijd in de film om wat van zijn rol te maken en komt wat over as een gepensioneerde James Bond.