Evil Dead Rise

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Evil Dead Rise Is een nieuwe film uit de Evil Dead filmserie. De film is geregisseerd en geschreven door Lee Cronin, regisseur van The Hole in the Ground. Regisseur van de originele film Sam Raimi en hoofdrolspeler uit de oude films Bruce Campbell zijn teruggekomen als producers voor deze nieuwe film.
Beth (Lily Sullivan) gaat langs bij haar zus Ellie (Alyssa Sutherland), die elkaar al tijden niet gezien of echt gesproken hebben. Wanneer de zussen hun band proberen op te pakken, wordt dit verstoord door sadistische vlees-bezettende demonen. De demonen nemen Ellie over, waardoor Beth nu samen met Ellie haar kinderen moet zien te overleven voordat de demonen hen ook weten over te nemen.
Met deze nieuwe Evil Dead film weet beginnende regisseur Lee Cronin een spannende en vermakelijke nieuwe horrorfilm te maken voorin de filmserie. De film bevat zo bekende, maar ook genoeg nieuwe creatieve momenten. Deze horrorfilm is vooral vermakelijk voor horrorfans, die houden van sadistische, brute en bloederige horrorelementen. Zo hebben ze bijvoorbeeld 6.500 liter aan nepbloed gebruikt voorin de film. Verder hebben ze zoveel mogelijk van dit nep bloed en verder geloofwaardige make-up effecten gebruikt om de vele wonden realistische over te brengen. Deze intense, bloederige momenten zijn ook de enige manieren waarop ze spanning opbouwen in de film. Zo bevat deze film bijna geen simpele horrortrucjes zoals jump scare, om voor extra of valse spanning te zorgen.
Lee Cronin neemt genoeg inspiratie over van andere Evil Dead films, maar ondanks dat hij het verhaal op een goede, brute manier weet over te brengen, speelt hij het verder helaas nog wel wat veilig. Zo zit de film helaas niet op dezelfde kwaliteit als die Sam Raimi met de originele films, of Fede Alvarez met de remake had. Net als met de remake houdt Lee Cronin de film wel meer aan de serieuze kant. Het verhaal blijft verder wel aan een bekende kant waarbij je ongeveer kunt voorspellen wat er komen gaat. Zo valt ook wel te voorspellen wie er wel of geen slachtoffer wordt van de sadistische demonen. Toch blijft het voor fans van dit soort films wel vermakelijk te zien wat er met de slachtoffers gaat gebeuren.
Wat ook goed helpt de film geloofwaardig over te brengen is het acteerwerk van een filmcast, die ook nog aardig aan de beginnende kanten van hun acteercarrière zijn. De meeste van hen hebben nog maar in een paar eerdere films geacteerd of verder meer in tv-series. Zo is dit voor Gabrielle Echols en de 11-jarige Nell Fisher pas de tweede film waarin ze acteren. Omdat er aardig wat heftige en angstaanjagende dingen in deze film naar voren komen, is het alleen maar meer bijzonder dat ze dit toch goed en geloofwaardig weten over te brengen. Wie de film helemaal weet te dragen is Alyssa Sutherland als het personage dat het meeste bezeten is tijdens de film. Ze komt lichamelijk geloofwaardig, maar ook angstaanjagende over als iemand die bezeten is door bloeddorstige demonen, die zowel zichzelf als anderen zoveel mogelijk proberen te verwonden.