After We Fell

After We Fell (2021)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

After We Fell is de derde film in de After filmserie. De film is geregisseerd door Castille Landon, de regisseur van Fear of Rain.
In de film kan Tessa (Josephine Langford) aan haar droombaan beginnen in Seattle. Hardin (Hero Fiennes Tiffin) steunt Tessa alleen niet met haar verhuizingsplannen. Zo komt hun relatie op het spel te staan en verder moet Tessa haar alcoholistische vader helpen met het vinden van onderdak. Hardin is verder woest en jaloers op Tessa haar plannen, daarnaast wordt hij ook nog eens door zijn verleden geconfronteerd. Zo moeten de twee beslissen of ze samen verder willen gaan of toch beter elk hun eigen weg kunnen kiezen.
Ondanks dat dit de derde film van de filmserie is, komen de hoofdrolspelers nog steeds niet geloofwaardig over als geliefden. Ze lijken meer vrienden met een beetje meer te zijn, die verder niet over elkaars en hun eigen problemen praten. Zo worden ze vaak jaloers of woest op elkaar, maar dit zou met een simpel gesprek zo voorkomen kunnen worden. In plaats van een normaal gesprek kiezen de hoofdrolspelers ervoor veel van elkaar geheim te houden en besluiten op vreemde momenten met elkaar over aparte dingen te praten.
De film is ook rommelig in elkaar gezet en spring veel van de ene losstaande scene naar de volgende. Dit lijkt soms ook de enige manier te zijn waarop het verhaal verder kan gaan. Omdat in veel van deze scenes haast niets of hetzelfde gebeurt, hadden sommige van deze scenes uit de film gelaten kunnen worden. De film had dan een kortere en betere speeltijd gehad. Als ze alle films wat hadden ingekort zou de filmserie uiteindelijk best uit drie films hadden kunnen bestaan.
Josephine Langford doet het aardig in de film, maar dankzij het mindere script maakt haar personage veel domme beslissingen. Door het script komt Hero Fiennes Tiffin ook wat over als een chagrijnige mopper smurf, die door woedeproblemen zichzelf en anderen alleen maar in de weg zit. Naast het vervangen van de regisseur zijn verder ook wat castleden vervangen door andere acteurs. Deze vervangingen zorgen helaas niet voor beter acteerwerk en kunnen de film eigenlijk alleen maar verwarrender maken door dezelfde personages door andere acteurs te laten spelen.
Uiteindelijk kan de film vermakelijk zijn voor tieners, die op jonge leeftijd nog fantaseren over hoe liefde werkt. Voor een volwassen publiek komt de film wel meer ongeloofwaardig over. Sommige domme gebeurtenissen in de film kunnen voor een volwassen publiek zelf meer onbedoeld komisch zijn.