Blacklight (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Blacklight is een nieuwe actiethriller geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door Mark Williams, de regisseur van Honest Thief.
De film gaat over Travis Block (Liam Neeson), die als freelance ‘fixer’ voor de FBI werkt. Hij helpt en beschermt andere FBI-agenten wanneer ze zich in problemen bevinden. Door zijn oudere leeftijd wil hij met dit werk stoppen om er meer voor zijn dochter en kleindochter te zijn.
Voordat hij met zijn pensioen kan beginnen, leert Block over een duister verborgen complot. De FBI probeert dit verborgen te houden voor de rest van de wereld. Politici en journalisten die deze informatie naar buiten probeerde te brengen zijn allemaal vermoord. Block vindt dat de wereld deze geheimen verdient te weten en probeert samen met journalist Mira Jones (Emmy Raver-Lampman) dit nieuws naar buiten te krijgen. Hierdoor wordt hij samen met zijn familie ook door de FBI bedreigd. Zo komt hij tegenover de corrupte FBI-directeur te staan met wie hij vroeger bevriend was.
Regisseur Mark Williams valt samen met Liam Neeson wat in herhaling, want de vorige film Honest Thief die ze samen gemaakt hebben, had en gelijksoortig verhaal. Zo komt deze film wat cliché over en kun je thuis ook genoeg gelijke films terugkijken, waarvan sommige zelfs beter kunnen zijn.
Naast Mark Williams hebben beginnende verhaal en scenarioschrijvers aan het script van deze film gewerkt, maar verder ook niets nieuws of bijzonders toegevoegd aan de film. Naast het verhaal is de film zelf ook wat rommelig in elkaar gezet. De film springt veel van gebeurtenis naar gebeurtenis zonder duidelijke uitleg van wat er nu precies aan de hand is.
De acties scenes zijn ook niet bijzonder en kunnen wat onduidelijk en rommelig overkomen doordat ze het te duister in beeld brengen of de scenes te veel geknipt en bewerkt hebben. Zo kan het ondanks het bekende herhaaldelijke verhaal toch lastig te volgen blijven.
Door het mindere script komt Liam Neeson ook niet goed naar voren in deze film, want ze hebben zijn personage te veel ballast gegeven. Naast zijn vecht kennis en vaardigheden, lijdt hij aan een dwangstoornis. Vervolgens probeert hij ook een goede en beschermende vader en grootvader te zijn. De rest van de cast krijgt door het drukke en rommelige script ook niet echt kansen om wat met hun rollen te doen en komen zowat minder of als standaard over.