The Bad Guys

The Bad Guys (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Bad Guys is een nieuwe misdaadkomedie animatie geregisseerd door Pieree Perifel. Dit is de eerste animatie bioscoopfilm die hij heeft geregisseerd, want hiervoor heeft hij alleen maar korte animatiefilms geregisseerd. Deze animatie is gebaseerd op een Australische kinderboeken serie.
In de film proberen Wolf (stem van Sam Rockwell) en Snake (Stem van Marc Maron) samen met hun criminele bende een overval te plegen, die nog nooit door andere criminele succesvol is uitgevoerd. Als hun plan dan misgaat, wordt het gehele team opgepakt.
Om een gevangenisstraf te voorkomen, gaat het team akkoord met de deal van professor Marmalade (stem van Richard Ayoade). Voor deze deal moeten de slechteriken met verschillende testen proberen te laten zien dat ze ook goede jongens kunnen zijn. Het team doet allen net alsof ze echt goed proberen te worden. In werkelijkheid doen ze alle testen alleen doen om onder hun straf uit te komen. Stiekem zijn ze bezig hun kwade plannen voort te zetten zonder betrapt te worden.
Ze vertellen het verhaal als een parodie van andere bekende misdaadfilms zoals Ocean’s Eleven en Reservoir Dogs. Verder zitten er veel verwijzingen in de film naar dit soort films. Oudere kijkers kunnen deze parodieën en verwijzingen eerder terug herkennen wat deze film voor hun zo vermakelijk kan maken.
Het script is geschreven door Etan Cohen, die nog niet zoveel scripts voor animatiefilms heeft geschreven. Hij is meer bekend van het schrijven van scripts voor volwassen komedies zoals Tropic Thunder en Men in Black 3. Zo is deze film niet altijd even zo vermakelijk voor kinderen. Sommige kinderen kunnen dankzij de meer serieuze toon wel even hun interesse in de film verliezen. Gelukkig zijn bepaalde personages meer geschreven om de kinderen te vermaken tijdens de film met hun gekke of onhandige komedie momenten. De film probeert kinderen ook te leren dat fout en ondeugend zijn zo zijn leuke kanten heeft, maar vaak wel voor problemen kan zorgt. Het is dus beter om je goed te gedragen en anderen proberen te helpen. Voor volwassen kijkers kan de film wel wat voorspelbaar zijn, waardoor ze op de film vooruit kunnen blijven lopen en de meeste wendingen wel aan zien komen.
De wereld waar de film zich in afspeelt kan soms wel wat apart overkomen, want de hoofdpersonages zijn allemaal verschillende dieren terwijl de rest van de personages gewoon mensen zijn. Het kan zowat vaag zijn de dieren en mensen samen in dezelfde wereld te zien zonder duidelijke uitleg. Als alle personages dieren waren geweest, was de film wat logische overgekomen.
De animatie ziet er verder goed uit en zorgt voor vermakelijke momenten om de aandacht van jonge kijkers te krijgen of soms terug te winnen. Voor volwassen kijkers is dit waarschijnlijk niet de beste animatie die ze ooit gezien hebben, maar het animatieteam heeft zijn best gedaan om er wat moois van te maken. Soms gebruiken ze voor de animatie 3D effecten om de gezichtsuitdrukkingen van de personages wat beter over te brengen en hun emoties meer te tonen.
De stemacteurs weten hun personages op passende manier in te spreken en sommige hebben samen een goede chemie tijdens de film, waardoor hun onderlinge relaties geloofwaardig overkomen.