The Ledge

The Ledge (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Ledge is een nieuwe thriller geregisseerd door Howard J. Ford regisseur van Never Let Go en The Dead.
In de film hebben Kelly (Brittany Ashworth) en haar vriendin Sophie (Anaïs Parello) net een avontuur van rotsklimmen achter de rug en besluiten met wat jongens hun avontuur te vieren. Als door een van de jongens Sophie om het leven komt en Kelly dit op camera weet vast te leggen, komen de jongens achter Kelly aan om de beelden te kunnen verwijderen.
Om te schuilen en aan de jongens te ontkomen, klimt Kelly de rotsen weer op. Hier eindigt ze op een bergklif met de jongens achter haar aan. Bij deze bergklif moet ze met maar een beetje overlevingsvoorraad het zien te overleven en uit de handen van de jongens proberen te blijven, die haar vanuit alle omliggende hoeken proberen te grijpen.
Met deze film hadden ze een interessant idee voorin een thriller waar het hoofdpersonage vast zit op een bergklif. Dit doet al snel denken aan de film 127 Hours waar het hoofdpersonage met zijn arm vast tussen de rotsen komt te zitten en deze situatie moet zien te overleven. Ook kan de film wat doe denken aan een videogame verfilming van de Tomb Raider spellen door de bergbeklimmingen die de personages maken in de film.
Helaas heeft The Ledge een minder budget om mee te werken en verder een beginnende schrijver, waardoor ze toch met een minder eindresultaat zijn gekomen. Met een beter script waar ze beter naar de details van het verhaal en sommige situaties waarin het hoofdpersonage zich in bevindt hadden gekeken, hadden ze een betere en spannendere film kunnen hebben gehad. Helaas denkt het hoofdpersonage vaak niet goed na in de overlevingssituaties waarin ze zich bevindt. Als kijker krijg je genoeg kansen om een betere momenten en plaatsen in te beelden waarin Kelly haar acties voor meer veiligheid en beter eindresultaat had kunnen doen.
Ondanks het mindere budget weten ze de plaats van de bergklif en de omliggende bergen wel goed weer te geven. Helaas komen andere dingen zoals de bloedwonden wat minder geloofwaardig over, omdat het bloed dikker en meer of verf lijkt dan echt bloed.
Met een beter script en uiteindelijke film had Brittany Ashworth meer kansen kunnen hebben gehad om beter over te komen in een van haar beginnende rollen als het hoofdpersonage van een film. De jongens die achter haar aan zitten, komen ook niet echt over als een goede vriendengroep die goed weten samen te werken, om hun namen te kunnen zuiveren. De leider van de groep komt soms met zulke aparte ideeën dat hij meer overkomt als een personage uit een cartoon. Met een beter script en film hadden deze ook voor wat meer spanning kunnen hebben gezorgd.