DVD RELEASE

Foodies (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Foodies is een nieuwe romantische komedie geregisseerd door Mannin de Wildt. Dit is de eerste film die hij heeft geregisseerd, hiervoor heeft hij meer afleveringen van verschillende tv-series geregisseerd.
De film gaat over de foodblogger Sam (Sanne Vogel), die haar kinderdroom om een eigen kookboek te schrijven bijna waar weet te maken. Haar succes lijkt dichter bij te komen wanneer ze een negatieve recensie schrijft, maar dankzij deze recensie komt chef Marco (Sinan Eroglu) samen met het restaurant waar hij voor werkt in een slecht daglicht te staan. Sam vindt Marco leuk en wist niet dat hij de chef van het slecht beoordeelde gerecht was. Zo eindigt ze in een twee strijd om te kiezen voor haar carrière of haar gevoelens achter na te gaan.
Naast het regiewerk van een meer tv-regisseur is het schrijfwerk en idee ook grotendeels afkomstig van mensen die meer voor tv geschreven hebben of hier meer mee gewerkt hebben. Dit valt wel aan de kwaliteit van de film terug te zien, want het komt vaak meer over als een lange tv-aflevering dan een echte film. Het verhaal komt namelijk over als afleveringen van verschillende tv-shows die door elkaar heen zijn gehaald. Zo komt de film al snel als een rommelig cliché film over zonder echt oog voor detail.
Uiteindelijk komt de film meer over als een drama dan een echte komedie. De film wordt zo verkeerd gepromoot, want er valt eigenlijk weinig te lachen om de film. De kleine komedie momenten die de film dan wel heeft, komen meer misplaatst over en hadden voor een betere film beter uit de film gelaten kunnen blijven.
Dankzij het mindere schrijfwerk, werkt het hoofdpersonages zich steeds ook meer in de problemen door dingen voor zichzelf te houden of andere foutjes te maken. Hierdoor komt ze samen met andere personages wat kinderlijk over, waardoor je als oudere kijker je moeilijk in de personages kunt vinden of ze echt kunt begrijpen. Hierdoor komen personen wat apart over. Sanne Vogel levert dankzij het scrip zo ook wat apart acteerwerk. Voor Sinan Eroglu is dit sinds een tijdje ook weer zijn eerste acteerwerk in een film, want sinds 2016 heeft hij meer in tv-series geacteerd. Hierom komt hij soms wel wat houterig over. De twee hebben samen ook niet echt een geloofwaardige chemie, waardoor hun scenes samen niet echt romantisch overkomen. Verder bestaat de filmcast ook uit te veel extra personages die de film alleen maar rommeligere maken en onnodig zorgen voor een langere speeltijd.