Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Last Seen Alive is een nieuwe mysterie thriller geregisseerd door Brian Goodman, regisseur van Black Butterfly en What Doesn’t Kill You.
De film gaat over Will Spann (Gerard Butler), die samen met zijn vrouw Lisa (Jamie Alexander) naar zijn schoonouders reist. Hun relatie begint wat op de klippen te lopen en ze proberen hieraan te werken voor ze in een scheiding belanden.
Als de twee onderweg bij een benzinestation stoppen, raakt Lisa ineens plotseling zoek. Will schakelt de hulp van de politie in en informeert Lisa haar ouders over wat er is gebeurd. Omdat Will vindt dat de politie er te lang over doet, besluit hij zelf op onderzoek te gaan. Dankzij zijn rebelse acties tijdens zijn eigen onderzoek, komt Will steeds meer als een verdachte over in de ogen van de politie en Lisa haar ouders. Om zijn onschuld te bewijzen moet hij Lisa zien te vinden voor hij zelf in de cel beland.
Met deze film proberen ze een vermakelijke mysterie thriller te maken als een soort mix tussen de films Taken en Gone Girl. Deze film heeft helaas een minder niveau dankzij het verhaal van de film. Het verhaal is geschreven door Marc Frydman en dit is pas zijn tweede schrijfwerk voor een film. Dit valt aan bepaalde situaties in de film jammer genoeg wel terug te zien aan de kwaliteit van het verhaal.
De film begint met een proloog die je als kijker al te veel informatie geeft, waardoor je snel op het verhaal kunt voorlopen en de mysterieuze kanten wat verloren gaan. Door het script komt het hoofdpersonage soms ook wat dom over door aparte ongeduldige beslissingen die hij neemt, die hem alleen maar meer in de problemen helpen. Met een beter uitgewerkt script had de film vermakelijker kunnen zijn geweest.
De visuele effecten zijn redelijk in de film. Het meeste bloed van wonden komt geloofwaardig over, maar bij grotere effecten zoals explosies valt wel duidelijk terug te zien dat deze met CGI in de film zijn geplaatst. Door deze mindere kwaliteit word je soms even uit de film gehaald.
Gerard Butler weet goed acteerwerk te leveren als de hoofdrol van de film, maar dankzij het script komt hij soms wat te overdreven over. Doordat ze als vroeg in de film verdwijnt, krijgt Jamie Alexander weinig tijd om me te werken in de film. Russell Hornsby komt verder wat standaard over als een agent die Will probeert te helpen zijn vrouw terug te vinden, maar door de rebelse kanten van Will werken ze elkaar soms ook flink tegen.