Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

After Ever Happy is de vierde film uit de After filmserie. De film is geregisseerd door Castille Landon, die ook het derde deel van de serie heeft geregisseerd.
Na de ontdekking uit de vorige film is Hardin (Hero Fiennes Tiffin) met een schokkende waarheid geconfronteerd. Zo eindigt hij woedend in een depressie wat Tessa (Josephine Langford) alleen maar weer meer van hem afwerkt. Hierdoor besluit ze hem te verlaten.
Na een schokkende gebeurtenis voor Tessa probeert Hardin toch weer bij haar terug te komen om haar te helpen, alleen is ze nu niet meer in hem geïnteresseerd. Beide moeten hun problemen aan de kant zien te leggen als ze willen dat hun relatie verder werkt, om samen een toekomst met elkaar op te kunnen bouwen, of anders verder alleen naast elkaar te leven.
Deze vierde film is net zoals de voorgaande films uit de serie weer erg rommelig in elkaar gezet. Zo rommelig dat het alleen, maar lastig te volgen blijft en de uiteindelijke gebeurtenissen komen zo meer onrealistisch over en zijn haast niet meer geloofwaardig.
De personages maken ook steeds weer onrealistische of onlogische beslissingen. Tessa en Hardin blijven elkaar maar opzoeken, om na een korte tijd alweer afscheid van elkaar te nemen. Deze beslissingen blijven ze ook maken, omdat ze steeds weer in korte tijd van mening veranderen. Zo komt de film meer over als een zwak welles-nietesspelletje. De meeste problemen zouden met een goed en serieus gesprek ook gewoon opgelost kunnen zijn, maar helaas blijven ze bij de films steeds voor onrealistische manieren kiezen, die de problemen vaak alleen maar onnodig groter maken.
De film wordt verder opgevuld met clichés uit een standaard romantische film, alleen komen alle relaties in deze film te gehaast over zonder enige vorm van geloofwaardige chemie. Verder wordt de film ook veel gevuld met flashbacks uit de voorgaande films.
Door de slechte scrips komt het acteerwerk ook niet zo goed naar voren. Josephine Langford komt meer over als een onwetende en wat verwende tiener. Hero Fiennes Tiffin blijft overkomen als een chagrijn, die in deze film iets vriendelijke moet proberen te zijn om zijn vriendin te helpen tijdens haar eigen crisis. Toch komen ze vaak te overdreven naar voren alsof ze in een dramatischer soapserie spelen.
Ze eindigen de film zo oninteressant en ongeloofwaardig voor je als kijker. Als de scripts en misschien zelfs de boeken beter waren geschreven had het gehele verhaal beste in twee boeken of films verteld kunnen worden. De serie blijft eigenlijk zo net alleen leuk voor fans van de boeken of filmserie, maar na mate van tijd waarin deze ouder worden, zullen ze hopelijk ook wel de zwakke kanten van het gehele verhaal terugzien.