The Enforcer (2022)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Enforcer Is een nieuwe misdaadthriller geregisseerd door Richard Hughes. Dit is na een paar korte films pas de eerste bioscoopfilm die hij heeft geregisseerd.
In de film neemt maffioso Cuda (Antonio Banderas) de beginnende crimineel Stray (Mojean Aria) onder zijn vleugels en hem probeert hem te leren hoe het werk in de maffiawereld van Miami in elkaar zit.
Wanneer Cuda dan de jonge Billie (Zolee Griggs) spot terwijl ze met criminele activiteiten bezig is, besluit hij haar ook te helpen. Cuda heeft zo naast zijn eigen criminele werk nu twee beginnende criminelen onder zich, die hij probeert te helpen en beschermen tegen de duistere figuren van de maffiawereld.
Voor zijn eerste film brengt Richard Hughes de film helaas niet altijd even duidelijk in beeld, want sommige scenes heeft hij wat te bewegelijk of verder onduidelijk gefilmd. Naast het beginnende regiewerk van Richard Hughes is deze film ook het eerste alleen geschreven scenario van W. Peter Iliff. Voor deze film heeft Peter Iliff wel eerder andere scripts geschreven, maar dit deed hij dan samen met andere schrijvers. Als hun eerste alleenstaande regie en schrijfwerk weten beide heren elkaar helaas niet echt veel te helpen.
Het verhaal is lastig te volgen, want het gaat over de twee losstaande verhalen van Antonio Banderas, die een jong meisje probeert te beschermen van de gevaarlijke maffiawereld. De film mist alleen echte duidelijke uitleg over waarom iemand uit de criminele onderwereld zoals hem ineens een beginnende jonge dief probeert te beschermen. Daarnaast gaat het verhaal ook over Stray, die probeert te leren hoe hij het best te werk kan gaan in deze maffiawereld. Deze verhaallijnen komen alleen echt samen wanneer de een de ander nodig is. Zo zijn ze met een standaard misdaadfilm geëindigd, die wel wat aan de voorspelbare kant blijft en langdradig over kan komen zonder verder voor echte spanningsmomenten te zorgen. De film lijkt op het einde ook steeds afgelopen te zijn, maar gaat toch onnodig langer door met het verhaal.
Antonio Banderas is de grootste ster van de film en hij probeert de film ook op zijn schouders te dragen. Helaas wordt dit hem moeilijk gemaakt wanneer het verhaal zich dan op Mojean Aria, zijn personages concentreert die met compleet andere dingen bezig is. De rest van de filmcast bestaat verder ook meer uit beginnende acteurs, of acteurs die in andere films meer kleine rollen hebben gespeeld. Iedere acteur kom zo helaas niet even goed of geloofwaardig naar voren in deze film.