Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Alice, Darling is een nieuwe drama thriller geregisseerd door Mary Nighy. Dit is de eerste film die ze heeft geregisseerd en heeft hiervoor alleen wat afleveringen geregisseerd van verschillende tv-series.
In de film gaat Alice (Anna Kendrick) met haar vriendinnen Sophie (Wunmi Mosaku) en Tess (Kaniehtiio Horn) weg voor Tess haar verjaardag. Hierover liegt ze tegen haar partner Simon (Charlie Carrick). Met Simon heeft ze een ongemakkelijke relatie, waarin Simon altijd dominant de beslissingen voor hen maakt.
Door deze leugen verandert de tijd die Alice met haar vriendinnen heeft van een gezellige meidentrip in een onzekere situatie. Zo begint Alice zich af te vragen of ze haar problemen openbaar moet maken tegenover met haar vriendinnen. Dit kan alleen wel de gezelligheid volledig verpesten.
Naast dat dit pas de eerste film is die Mary Nighy heeft geregisseerd is dit ook pas de tweede film waarvoor schrijvers Alanna Francis en Mark Van de Ven het verhaal hebben geschreven. Door de beginnende kanten van hen beide houden ze deze film wat aan de eenvoudige kant. Het bericht over iemand die in een ongemakkelijke relatie zit met een partner die al de keuzes maakt, komt hierdoor helaas niet zo sterk naar voren.
Met deze film nemen ze ook hun tijd om je als kijker duidelijk te maken waar deze film precies overgaat. Zo moet je in het begin eerst zelf proberen te raden wat voor een film je te zien gaat krijgen. De verhaalvertelling van de film is helaas wat aan de gehaaste kant, hierdoor springt de film soms snel van scène naar scène, om even wat verschillende momenten te tonen. Hierdoor kan het verhaal soms wel wat lastig te volgen blijven en wordt de film soms gevuld met wat onnodige scenes, die voor het uiteindelijke einde geen tot weinig waarde hebben.
Het duurt ook even voor je duidelijk leert wat de verschillende relaties tussen alle personages zijn. Hierdoor komt het acteerwerk in het begin van de film helaas ook eerst niet zo goed over. Gelukkig verandert dit later in de film en weten de meeste acteurs beter en duidelijker te acteren. Je blijft alleen wel een duidelijker geschiedenis van de personages missen, om ze echt goed te kunnen begrijpen. Door het gebrek aan achtergrondinformatie en verder wat gemis van andere details komt de film soms te gehaast of simpel over. Als kijker kun je je hierdoor afvragen waarom de personages niet gewoon als vrienden over elkaars problemen kunnen praten met elkaar.
Anna Kendrick komt goed over in de hoofdrol, maar dit is niet haar beste acteerwerk. In haar andere films heeft ze wel eens beter acteerwerk neergezet. Kaniehtiio is verder meer een tv-actrice en weet aardig acteerwerk neer te zetten, maar doet verder ook weinig bijzonders met haar rol. Wunmi Mosaku speelt meer de ruggengraat van de vriendinnengroep en probeert alles tussen iedereen in balans te houden. Charlie Carrick komt helaas wel wat te overdreven naar voren in zijn rol, waardoor de film wat van zijn geloofwaardigheid verliest.