The Boondock Saints

The Boondock Saints (1999)

They're on a Mission From God

Reviews (8)

barnoehd

Avatar

@ meneer,

Hoezo leent een concept waar een groot publiek voor is?
Lees is de reacties hier door en je ziet dat ongeveer de helft hem mooi vindt en de andere helft hem ruk vindt.
Verder is het zo dat bij een film met de bedoeling om geld in het laatje te brengen, er ook een grote mediacampagne aan vast zit. Dat heb ik bij deze film niet echt gezien. The Boondock Saints is niet eens in de bios geweest.
Ik vind de link met QT nergens op slaan, zijn films zijn zo anders als boondock saints. Hij probeert altijd iets herkenbaars in zijn films te doen, zoals de trunk shots. Pas als iemand dat gaat nadoen, dan heb je pas een echte kloon. Alleen maar omdat er geweld in voorkomt en omdat hij niet een mainstream hollywood produktie is hoeft het niet direct een QT ripp off te zijn!!!!

Als alle regisseurs een filosofische denkwijze er op na zouden houden krijg je toch ook dezelfde films en je hebt na een aantal jaren de filmindustrie failliet.

Verder zou ik het heel raar vinden als door een post van mij op een forum ineens Jezus op aarde komt.....

Adamica

Avatar

Naar mijn idee had niemand het over een "boodshap" in deze film gehad als ze geen meningen van enkele amerikanen hadden laten zien in de titeling., waarvan natuurlijk alle!,..of wel de zinnige contra gedachten niet in gebruikt zijn. Daarnaast zijn de meningen die ze laten zien natuurlijk van amerikanen en van een amerikaan kan je natuurlijk vewachten dat hij zegt dat hij *THE SWITCH* het liefst zelf zal willen overhalen.
Daarom ben ik ook blij om een nuchtere nederlander te zijn en de film mij geen enkele boodschap geeft dan naar de lachspieren....Endat omdat de humor zo lekker simpel is.
En ook al dat de kwaliteit van deze film dan misschien dan te wensen overlaat vind ik de kwantiteit aan "laughs" van de film ver boven de andere uitstijgt.
En als je deze film wilt vergelijken met NOG betere films maakt het deze film nog steeds niet minder leuk om te zien. En gelukkig wordt ik daarin gesterkt door de ratings hierboven.

gewoon een leuk filmpie T+)

Eikels

Avatar

Zoals altijd licht de waarheid in het midden, de film geeft dan ook geen antwoord op the Saints (oftewel de Charles Bronson attitude, ik snap de vergelijking met QT ook niet, ja der komen ook gansters voor in deze film maar "that's about it" als je deze film daar mee wilt vergelijken heb je zeker "the point" gemist).
Deze film geeft aan het eind in de aftiteling verschillende meningen. Het is een voorbeeld op wat er gebeurt als je zelf rechtertje wilt spelen, en dat je een verekt goed geloof in jezelf moet hebben in de redenen waarom je zoiets doet als je zoiets zou willen doen. En ja ze gebruiken het hypokriete Rooms Katholieke hiervoor. Maar goed het is dan ook het geloof dat de heksen branderij etc. met zich meebracht. Verder moet iedereen zich er een eigen mening over vormen (zoals het eind van de film al aangeeft) en de humor erin maakt het een aanschouwbaar geheel.

[rating 4.5] voornamelijk omdat de film je aan het denken zet

barnoehd

Avatar

Moet nu elke film met een film van QT vergeleken worden?
He in Pulp Fiction wordt iemand doodgeschoten met een pistool en in Boondock Saints ook! Zo he wat is deze film een QT ripp off.
nou, koop een taart en vier het....
Op die manier zul je bijna nooit meer een leuke film zien hoor als je ze telkens met QT films gaat vegelijken.
Ik adviseer iedereen die deze film niet kent en hem gaat kijken, gewoon lekker gaan zitten met een biertje en wat chips erbij! T+)

renier

Avatar

Tja, ben het toch wel met JB eens. het is een geen film waar ik voor wegflits, en hij was echt leuk om te zien, maar het is absoluut geen topper. hij mist toch echt de verfijning en inzicht die pulp fiction en andere echt goede nouvelle violence films zo de moeite waard maken.

het lijkt wel of de maker de stijl der "nouvelle violence" beheerst, maar de essentie erachter niet begrijpt. de film is een middel zonder doel, die zichzelf voorbijgallopeerd

daarbij vondt ik een aantal scenes wel schaamte loos "geleend" van bijvoorbeeld pulp fiction. de kat die per ongeluk wordt neergeschoten doet me wel heel erg denken aan het voortijdigen verscheiden van de verklikker in vincent en jules auto...

pinkeltje

Avatar

Deze fil mis zoooo goed.. Heb hem al minstens 5 keer gezien, en ga vanavond zeker weer kijken :Y
Zowel veel humor (You and your fucking rope!,Oh, is that right, Rambo? ) als een leuk verhaal.. En mooie zinnetjes (And shepherds we shall be, for thee my Lord for thee, Power hath descended forth from thy hand, that our feet may swiftly carry out thy command, we shall flow a river forth to thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine patris, et filii... ...et spiritus sancti.) Smiley face
[rating 4.5]

Deel 2 wordt binnenkort ook opgenomen btw

Owja, leuke url voor deze film:
http://www.theboondocksaints.com/fans.htm
Kijk maar eens bij de Tattoo's.. echt ziek dat men dat over heeft voor deze film O+

Btw: grappig feitje:
The character "David Della Rocco" is named after the actor who plays him, because the character was based on and written for him.

Rocco: I killed your cat, you druggie bitch.
Donna: What? Why?
Rocco: I thought it would bring closure to our relationship.

mcmanus

Avatar

Quote jb: ''maar QT duwt ons over het randje door ons een wrede marteling (de beruchte oor-scene) en het afschieten van een hoofd voor te schotelen''

De scene dat rocco per ongeluk een kat opblaast kan je daar toch wel mee vergelijken ofniet?

bovendien neemt de film zich helemaal niet zo serieus als jij zegt. Integendeel, hij neemt zichzelf juist op de hak.

Wat ik wel met je eens ben is dat het geen tarantino is, Misschien zelfs een beetje gejat van em. Maar dat boeit toch niet? Lekker met een zak chips op de bank genieten van gangsters die kapot geschoten worden. Met nog een aardig verhaal en leuke dialogen ook. Alles wat ik wil in een actiefilm!:+

mcmanus

Avatar

Iedereen die negatief is over deze film heeft steeds als argument dat het geen tarantino is.... Nee, het is inderdaad geen pulp fiction. Dat is dan ook zo'n beetje de beste film ooit. Om steeds die vergelijking te maken vind ik een beetje onzin....dan leg je de lat veel te hoog....

ik vond deze film zeer vermakelijk met leuke dialogen en een fantastische dafoe T+)

ps. qoute jb: ''En eigenlijk is dit slechts een film die geweld verheerlijkt'' Wat zijn dan pulp fiction & reservoir dogs in jou ogen?