Ted Bundy

Ted Bundy (2002)

Not every serial killer fits the profile.

Reviews (1)

Rianne

Avatar

Een matige verfilming over het leven van Ted Bundy, maar wel met een goed en duidelijk beeld van de psychopaat. Een eigenaardige man, dat is het minste wat je over hem kan zeggen. Al tijdens de schitterende openingsscène van de film krijg je te zien wat voor een zieke geest die Ted Bundy eigenlijk heeft. Dag en nacht verschil met de, eveneens briljante slotscène, waar Ted Bundy toch een mens van vlees en bloed lijkt te zijn, met menselijke gevoelens. Althans, als het gaat om zijn eigen hachje. In ieder geval is de rol van Ted Bundy meer dan overtuigend gebracht door Michael Reilly Burke, in een voor de rest middelmatige film.

De film kent niet echt veel goede scènes. Ik vond het maar een opeenvolging van moorden. Dat kan interessant zijn, maar voor een hele film? Nee, na 5 moorden had ik al wel gezien dat Ted Bundy geen brave jongen was. Maar de regisseur is alleen geïnteresseerd in het moorden zelf, helaas.

Vond hem nergens gruwelijk en spannend, maar het weet wel te vermaken. Jammer van de minimalistische weergave van waargebeurde feiten, vandaar een 6, waarvan 1 punt voor de laatste 10 minuten van de film. Die laten goed zien hoe Ted Bundy vernederd wordt vlak voor zijn executie.