'Knives Out'-regisseur haat wat streamingdiensten nu telkens meer doen

'Knives Out'-regisseur haat wat streamingdiensten nu telkens meer doen

Het annuleren van series en films irriteert hem.

Rian Johnson weet hoe het is om films te maken voor streamingdiensten. De regisseur maakte Glass Onion: A Knives Out Mystery voor Netflix. Nu laat hij zich uit over een vervelende trend van streaminggiganten.

De nodige filmtalenten maken zich zorgen over de stand van zaken i.v.m streaming. Johnson hoort hier ook bij. Hij is namelijk geen fan van het feit dat streamingdiensten vaker series en films annuleren, soms zelfs op het laatste moment. Dit is volgens de regisseur behoorlijk vervelend.

Reactie
Johnson, die ook werkt voor de streamingdienst Peacock, laat zich erover uit: "Ik vind dit vreselijk. Het begint langzamerhand een nieuwe norm te worden dat dit gewoon normaal is, maar dit is een afschuwelijk iets voor creatieve geesten. Je moet uiteindelijk vertrouwen hebben dat als je iets maakt er dan een publiek voor zal zijn".

Frequente annuleringen bij streamingsdiensten baren zowel kijkers als makers zorgen. Netflix, Disney+, Paramount+ en HBO Max hebben recentelijk op een hoog tempo series en films geannuleerd. Denk bijvoorbeeld aan Batgirl, Julie and the Phantoms, Mindhunter en 1899, om er maar een paar op te noemen.

Risico
Wanneer projecten te duur zijn of wanneer streamingdiensten denken dat ze er niet genoeg aan kunnen verdienen, worden deze snel geannuleerd. Er staan namelijk behoorlijk veel andere series en films in de rij, die zo het gat kunnen vullen dat wordt achtergelaten.

Gelukkig zijn er wel ook veel die wel succesvol zijn, zoals o.a. The Last of Us en Wednesday. Annuleringen bij streamingsdiensten worden dus steeds gebruikelijker. Hoewel dit vervelend is, voornamelijk voor de makers, is het een evolutie van de business en waarschijnlijk hier om te blijven.

NieuwsFilm

meest populair