Wist je dat Jason Statham bijna stierf tijdens de opnames van 'Expendables 3'?

Wist je dat Jason Statham bijna stierf tijdens de opnames van 'Expendables 3'?

Het liep maar net goed af!

Het komt helaas wel vaker voor dat er ongelukken gebeuren op filmsets. De laatste paar maanden is er veel te doen over Alec Baldwin, die op de set van de western Rust cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot. Wist je echter ook dat Jason Statham bijna overleed tijdens de opnames van The Expandables 3?

Statham is al jarenlang een van de meest populaire actiehelden in Hollywood en heeft in talloze films gespeeld, waarin hij indrukwekkende stunts en actiescènes heeft uitgevoerd. Tijdens de opnames van de film The Expendables 3 in 2014 kwam hij echter bijna om het leven. Wat gebeurde er precies?

Ongeluk
Statham liet zich er al eerder zelf over uit. Zo zei hij: "Ik doe graag mijn eigen stunts, al helemaal wanneer het gaat om iets met auto's. Ik moest hier achter het stuur kruipen van een oude truck, maar pas toen ik begon te rijden kwam ik erachter dat de remmen het niet meer deden..."

Statham vervolgt: "Ik knalde tegen twee camera's op en dat echt dat ik de cameramannen had overreden. Ik stormde af op het water, want we waren deze scène in Bulgarije aan het opnemen, in een oude haven naast de zwarte zee. Ik donderde met vrachtwagen en al meerdere meters naar onderen, het water in".

Angst
"Ik zette me schrap voor het impact. Gelukkig was ik nog bij bewustzijn, maar ik kon niet het raam uit, want de truck vulde zich meteen met water en duwde me terug naar binnen. Ik zakte dus naar de bodem, zo'n 18 meter diep. Ik dacht echt even dat het gedaan was".

"Toen had ik echt een gigantisch overlevingsinstinct, ik kwam de truck uit en probeerde zo snel mogelijk weer boven water te komen. Ik kan het verhaal nu met jullie delen, dus je weet hoe het is afgelopen!" Vervolgens deed hij de opnames gewoon opnieuw, maar natuurlijk wel met een andere truck.

Bekijk hieronder een gesprek tussen Statham en Jimmy Fallon, waar hij zich uitlaat over zijn bijna fatale ongeluk.



NieuwsFilm

meest populair