Nieuwe update 'Eastern Promises 2': komt de film er wel of niet?

Nieuwe update 'Eastern Promises 2': komt de film er wel of niet?

Dit klinkt allesbehalve veelbelovend...

David Cronenberg wist hoge ogen te gooien met Eastern Promises. Er wordt al een behoorlijk lange tijd gesproken over een mogelijk vervolg, maar het lijkt er nu toch echt op dat het er helaas nooit van zal komen.

Het origineel, dat in 2007 verscheen, volgt Nikolai (Viggo Mortensen). Hij maakt deel uit van een van de meest notoire families binnen de Londense georganiseerde misdaad. Hij heeft echter een groot geheim. Hij werkt undercover, iets waar Kirill (Vincent Cassel), niet van op de hoogte is.

Vervolg
Op het einde van Eastern Promises nemen de twee het stokje over en worden zij de nieuwe leiders van het misdaadsyndicaat. Lange tijd leek het erop dat beide mannen zouden terugkeren voor een sequel, maar regisseur Cronenberg zei in 2012 dat het er waarschijnlijk nooit van zou komen.

In 2019 kwam er echter weer goed nieuws. De bekende scenarioschrijver Steven Knight zei dat hij aan een script was begonnen en dat de opnames snel zouden beginnen. Enkele jaren later is het echter nog steeds stil. Tot nu.

Slecht nieuws
Cassel laat zich nu uit over het vervolg, dat er volgens hem toch nooit zal komen. Zo zegt de Franse acteur: "Ik had het script gelezen en het was echt fantastisch. We waren er allemaal klaar voor en toen werd het in een keer stopgezet. De reden hiervoor is mij onbekend, maar ik denk dat het nu niet meer gaat gebeuren..."

Doodzonde, want Cronenbergs idee klonk interessant. Zo zei de filmmaker eerder: "Ik wilde Nikolai naar Rusland laten gaan. Je ziet de Russen in de film in Londen, maar nooit in Rusland. Ik denk dat dat erg interessant zou zijn, om te zien hoe het er eraan toegaat in Rusland en hoe ze proberen iets van hun moederland op te bouwen in Londen".

Bekijk hieronder nogmaals de trailer van het origineel.



NieuwsFilm

meest populair