Onverwachte dood van Snoke in 'The Last Jedi' liet Andy Serkis gebroken achter

Onverwachte dood van Snoke in 'The Last Jedi' liet Andy Serkis gebroken achter

De acteur was net zo geschokt als de fans.

In 2017 verscheen met Star Wars: The Last Jedi misschien wel de meest besproken Star Wars-vervolgfilm. Dit kwam onder meer door de manier waarop de film omging met de schurk Supreme Leader Snoke.

De rol werd middels motion capture ingevuld door Andy Serkis en ook hij geeft toe dat hij behoorlijk geschokt was toen hij erachter kwam dat Snoke doodging in The Last Jedi.

Gebroken
"Laat ik het maar zo formuleren. Toen ik startte met het lezen van het script van The Last Jedi, dacht ik de eerste 30 pagina's: 'Dit is het meest ongelooflijke personage'," aldus Serkis tegenover GQ.

"Toen sloeg ik de pagina om: 'En dan wordt Snoke in tweeën gesneden.' En ik was gebroken. Gebroken," gaf de acteur uit onder meer The Lord of the Rings en het Marvel Cinematic Universe aan.


Gemaakt door Palpatine
In het latere Star Wars: The Rise of Skywalker werd duidelijk dat Snoke een creatie was van Emperor Palpatine. Fans hadden graag meer van Snoke gezien. En dat geldt ook voor Serkis.

"Ik hou echt van dat personage," meldde Serkis. "En schrijf het maar op: ik zou het niet erg vinden als hij terug zou keren." Wie weet dit seizoen in The Mandalorian?



NieuwsFilm

meest populair