Deze sterk ontvangen film op Netflix trekt nu heel veel kijkers

Deze sterk ontvangen film op Netflix trekt nu heel veel kijkers

Harriet al even in de Netflix Top 10.

Films over de slavernij en het menselijk leed die daarbij gepaard ging zijn er in vele vormen. De verschrikkelijke situatie die de mensheid zichzelf destijds oplegde wordt ook steeds vaker op verschillende manieren in beeld gebracht.

Het meeslepende drama Harriet belicht de situatie vanuit een vrouwelijke held die het opnam tegen de onderdrukkers en doet het nu goed bij de kijkers op Netflix.

Inspirerend
De hoofdrol in de biografische film is voor actrice Cynthia Erivo en de regie lag in handen van Kasi Lemmons. De film door Netflix wordt omschreven als "uitbundig" en "inspirerend" en al even staat de film in de Netflix Top 10. Nu op plaats zeven.

Prima ontvangen
Op Rotten Tomatoes komt de Tomatometer tot een prima 74 procent na 235 recensies. De publieksscore staat op een uiterst sterke 97 procent.

"Harriet dient als een oprecht eerbetoon aan een centrale figuur in de Amerikaanse geschiedenis, zij het ondermijnd door zijn frustrerende formulebenadering," aldus de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Nu op Netflix
Wil je Harriet graag zien, dan vind je de film nu hier op Netflix.


In de negentiende eeuw wil Harriet Tubman de slavernij afschaffen. Zelf is ze ook heel lang slavin, maar in 1849 weet ze te ontsnappen. Daarna maakt ze het haar missie om talloze lotgenoten uit het Zuiden te helpen ontsnappen via de zogeheten smokkelroutes, die ook wel bekendstaan als de Underground Railroad.

NieuwsFilm

meest populair