Deze 2 nieuwe Nederlandse oorlogsfilms verschijnen al heel snel

Deze 2 nieuwe Nederlandse oorlogsfilms verschijnen al heel snel

We hebben het over Grenzeloos Verraad en Het Verloren Transport.

Komende weken verschijnen er twee grotere Nederlandse oorlogsfilms in de bioscopen. We hebben het dan over de films Grenzeloos Verraad en Het Verloren Transport. Hieronder meer informatie over die twee films.

Grenzeloos Verraad
Op 30 maart verschijnt de film Grenzeloos Verraad in de bioscopen. De film komt van regisseur Dennis Bots en Thomas Nauw en er zijn rollen voor Peter Nilessen, Dirk Gunther Mohr en Andreas Lessig.

De film gaat over het Saksische boerengezin Wesseling. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bieden ze onderdak aan meerdere Joodse gezinnen. Op een dag worden ze gedwongen om een groep Duitse soldaten te ontvangen, geleid door Ludwig Mengelberg, een getraumatiseerde officier.

Deze Ludwig is in Nederland opgegroeid en is het kind van een Nederlandse moeder en een Duitse vader.


Het Verloren Transport
Drie weken later is het tijd voor Het Verloren Transport van regisseur Saskia Diesing. In deze film zie je rollen voor onder meer Anna Bachmann, Hanna van Vliet en Eugenie Anselin.

In deze oorlogsfilm gaan we naar de lente van 1945 als een deportatietrein met honderden Joodse gevangenen strandt bij een klein Duits dorp dat is ingenomen door het Rode Leger.

Tot elkaar veroordeeld en in een situatie van diep wantrouwen, wanhoop en wraak ontstaat een onverwachte vriendschap tussen de Russische scherpschutter Vera, dorpeling Winnie en de Joods-Nederlandse Simone.



NieuwsFilm

meest populair