Marvels geplaagde 'Blade' krijgt eindelijk een hoopvolle update

Marvels geplaagde 'Blade' krijgt eindelijk een hoopvolle update

Een grote naam tekent voor het project.

Marvel brengt elk jaar weer de nodige superheldenfilms uit, maar ondanks het feit dat miljoenen filmfanaten uitkijken naar Blade, is het alweer een tijdje stil rondom het project. Tot nu dan.

Wesley Snipes speelde eerst het geliefde personage, maar hij geeft het stokje nu over aan Mahershala Ali (die een Oscar won voor Moonlight én Green Book). Oorspronkelijk zou hij vorig najaar al zijn begonnen met de opnames, maar hier kwam het uiteindelijk niet van.

Waarom
De reden hiervoor? Regisseur Bassam Tariq had andere plannen dan de studio en vanwege deze creatieve verschillen liep het project behoorlijk wat vertraging op. Nu is er eindelijk weer eens wat goed nieuws.

De bekende cinematograaf Matthew Libatique heeft namelijk voor Blade getekend. Hij wist al eerder hoge ogen te gooien met Iron Man en recentelijk nog met The Whale. Niet voor niets werd hij ook al genomineerd voor een Oscar.

Het feit dat hij nu getekend heeft voor de film lijkt het eindelijk eens in een stroomversnelling te komen. Eind vorig maand was er eveneens al goed nieuws i.v.m. de opnames van de blockbuster.

Wat te verwachten
Ali was tot nu toe enkel en alleen te horen als de half vampier in de voice-over van post-creditscène Eternals, waarin hij hintte op een crossover met Kit Haringtons Dane Whitman/Black Knight. Of dit ook daadwerkelijk het geval zal zijn, daar moeten we nog even op wachten.

NieuwsFilm

meest populair