Waarom de 'Scream 5'-regisseurs geen spijt hebben van doden Dewey

Waarom de 'Scream 5'-regisseurs geen spijt hebben van doden Dewey

Dewey's dood was nodig.

De dood van Dewey in Scream 5 kwam als een grote schrok. Toch hebben de regisseurs van de film totaal geen spijt dat ze het personage hebben gedood.

Dwight Riley a.k.a. Dewey was een van de belangrijkste personages in de eerste vier Scream-films, totdat Ghostface hem in Scream 5 eindelijk te pakken kreeg.

Dewey's dood was nodig
Regisseurs Tyler Gillett en Matt Bettinelli-Olpin bevestigen in een nieuw interview dat Dewey's dood nodig was om de franchise een nieuw leven in te slingeren.

"Ik denk dat je je helden moet zien sterven om ruimte te creëren voor nieuwe verhalen en om te zien hoe dat de personages beïnvloedt. Ik denk dat het verhaal van Gale in deel 6 diep wordt beïnvloed door haar verlies'' vertelde Gillet en Bettinelli-Olpin.

"Zolang die sterfgevallen het karakter het verhaal voorbrengen op een manier die zinvol is, dan is het de moeite waard om die eieren te breken, hoe moeilijk het ook is."

Invloed op deel 6
Zoals Mindy zei in deel 5: Die link met het verleden blijft, Scream 6 is als het ware een eerbetoon aan Dewey. Maar, er is ruimte voor de nieuwe personages en de nieuwe verhaallijnen om zich te ontwikkelen. Zo maak je een perfecte 'requel'.



NieuwsFilm

meest populair