Waarom het goed is dat Idris Elba niet de nieuwe James Bond wordt

Een topacteur, maar het is gewoon niet het juiste moment.

Wouter Drummen 16 maart 2023 20:30 in Algemeen
De laatste paar maanden hebben we al heel wat namen voorbij zien komen over wie Daniel Craig zou kunnen opvolgen als James Bond. Idris Elba wordt behoorlijk vaak genoemd. Hij zal het echter niet worden, maar misschien is dit ook wel een goede keuze.

Niemand zal ontkennen dat Elba geen goede acteur is. Zo wist hij hoge ogen te gooien in o.a. Beasts of No Nation en series als The Wire en Luther. Ook heeft hij alle eigenschappen die bij 007 passen, maar het komt misschien allemaal te laat.

Leeftijd
Ondanks het feit dat Elba pas 50 jaar oud is, is dit wel al tamelijk oud om te tekenen voor de rol van Bond. De 26ste James Bond film zal pas op z'n vroegst over 2 jaar uitkomen, dus Elba is dan al niet meer de jongste.

De bekende James Bond-producente Barbara Broccoli liet ook al eerder weten dat ze eigenlijk voor een jonge acteur willen gaan. Niet alleen kan de nieuwe 007 zo een lange tijd mee, het wordt ook een soort van reboot.

Andere keuze
Dat niet alleen. Craigs Bond was veruit de donkerste verhaallijn van de geheim-agent, dus de veronderstelling is dat een komischere en ietwat luchtigere Bond zal volgen à la Roger Moore en Pierce Brosnan.

Hoewel Elba al eerder heeft aangetoond ook goed uit de weg te kunnen in een komedie, staat hij toch voornamelijk bekend om zijn serieuzere rollen in voornamelijk actiefilms en thrillers.

Ook schijnt het dat ze niet alleen een jongere en grappige Bond willen hebben, maar ook een tamelijk onbekende acteur. Elba is echter al jarenlang een bekend gezicht in Hollywood.

NieuwsFilm