Regisseur Sam Raimi had een hekel aan titel 'Evil Dead'

Regisseur Sam Raimi had een hekel aan titel 'Evil Dead'

Hij had niets te zeggen over de titel!

Het komt regelmatig voor dat regisseurs balen van filmtitels. Recentelijk was dat nog Rian Johnson, die de ondertitel van Glass Onion eigenlijk helemaal niets vindt. Sam Raimi komt nu met de onthulling dat hij de titel van geprezen horrorfilm Evil Dead eigenlijk helemaal niet zag zitten.

Het succes van Evil Dead zorgde vrijwel automatisch voor succes voor regisseur Sam Raimi. Dat was niet direct, want het duurde jaren voordat de horrorfilm de eervolle status van cultfilm kreeg.

Twijfels
Raimi had aanvankelijk nog flink wat twijfels over zijn film en vooral over de titel. In een interview met Empire Magazine onthult de regisseur dat hij Evil Dead nogal 'stom' was als titel van zijn horrorfilm.

Twee nieuwe titels
De regisseur had liever de oorspronkelijke naam (The Book of the Dead) gehouden voor de film, maar daar was het marketingteam het niet mee eens. Hij werd gedwongen om een keuze te maken uit twee nieuwe titels. Raimi had aan allebei een grote hekel.

Niet blij met verandering
"De originele naam van de film was The Book of the Dead, maar het team vertelde dat ze de titel gingen veranderen", zegt Raimi in het gesprek. Het woord 'dead' mocht in ieder geval blijven. "Het zou dan 101% Dead óf Evil Dead worden."

"Dat waren de twee slechtste titels die ik ooit in mijn leven had gehoord", voegt Raimi eraan toe. "Ik koos voor de minst erge, maar die begin ik nu eigenlijk wel leuk te vinden. Het is een goede titel."

NieuwsFilm

meest populair