Eerste recensies 'Evil Dead Rise': engste film van het jaar?

De vijfde film start met volle 100% op Rotten Tomatoes.

Bram de Groot 17 maart 2023 22:30 in Algemeen
Mocht je de afgelopen periode een horrorfilm hebben bezocht in de bioscoop, dan zag je ongetwijfeld ook de stevige trailer voor Evil Dead Rise. Volgende maand verschijnt de film en nu hebben we al de eerste recensies.

De vijfde film in de reeks debuteerde afgelopen woensdag op het filmfestival South by Southwest en op Rotten Tomatoes staan nu de eerste recensies. En die zijn erg positief.

100% op Rotten Tomatoes
De Evil Dead-film van regisseur Lee Cronin (The Hole in the Ground) staat op het moment van schrijven op de volle 100 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, na elf recensies.

"Cronin levert met succes een nieuw hoofdstuk af in het Necronomicon en steelt het witte doek met artistieke huivering tot aan de aftiteling start," aldus Marisa Mirabal van indieWire.

Demonische onbekende
"Evil Dead Rise schuwt niet wat de franchise zo geweldig maakt: zeeën met bloed, onvermijdelijk kwaad met bekende gezichten en ingenieuze wapens in de strijd tegen het demonische onbekende," schrijft Lex Briscuso van TheWrap.

"Sullivan en Sutherland vormen een fantastisch duo van hoofdrolspelers, met name Sutherland. Hun optreden gecombineerd met een eindeloze reeks eerbetuigingen aan de franchise en ongekend bloederige scènes zorgen voor een buitengewoon griezelige en vermakelijke bioscoopervaring," pent Meagan Navarro van Bloody Disgusting.

20 april
Vanaf 20 april zie je Evil Dead Rise met Alyssa Sutherland en Lily Sullivan in de Nederlandse bioscopen.

Zou het de engste film van 2023 worden in de bioscoop? Het zou zomaar kunnen.NieuwsFilm

meest populair