Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

'Summer 1993' verdient meer aandacht.


De laatste paar weken komt er op FilmTotaal wel vaker een rubriek terug genaamd 'Topfilms die bijna niemand kent'. Nu zetten we weer een pareltje van 2017 in de spotlights.

Het gaat hier om Summer 1993 (de originele titel is Estiu 1993). De film werd gemaakt door regisseuse Carla Simón en wist eigenlijk overal goed te scoren.

Verhaal
De film vertelt het verhaal van de 6-jarige Frida, die na de dood van haar moeder in 1993 Barcelona moet verlaten om naar het Catalaanse platteland te gaan. Daar gaat ze gaan wonen bij haar oom en tante, haar nieuwe voogden.

Dit is echter een grote uitdaging voor het jonge meisje. Niet alleen wordt de tijd hier heel anders ingedeeld, deze nieuwe plek is in haar ogen heel vreemd en mysterieus. Tegelijkertijd moet ze ook zorgen voor haar 'zusje'.

Trailer
Frida denkt dat wegrennen de beste optie is, maar de familie doet hun uiterste best om de nieuwe breekbare balans een kans te geven. Langzaam maar zeker lijkt dit zijn vruchten af te werpen. Bekijk de trailer hieronder.Ontvangst
De film werd erg sterk onthaald. Niet alleen won Summer 1993 meerdere prestigieuze filmprijzen (zoals twee Berlin International Film Festival awards), ook op de nodige filmwebsites scoort hij erg goed. Op IMDb staat hij op een nette 7,1, maar vooral het Rotten Tomatoes-cijfer mag er zijn: 100%!

Interesse in Summer 1993? Deze staat volgens Rotten Tomatoes op grote streamingdiensten zoals VUDU, Amazon Prime en Apple TV+. Heb je deze niet? De film is ook te vinden op CineMember en Cinetree.

NieuwsFilm