Is de Dracula-film 'Renfield' de start van een nieuw Dark Universe?

Regisseur Chris McKay laat zich erover uit.


Tom Cruise mag dan wel bijna elke keer weer goed scoren met zijn films, helaas zijn niet al zijn projecten perfect. Denk bijvoorbeeld maar aan The Mummy. Dit had het begin moeten zijn van 'the Dark Universe', maar vanwege de slechte ontvangst kwam het er nooit van. Misschien nu dan?

Enkele jaren geleden werden behoorlijk wat 'Hollywood heavyweights' gelinkt aan het Dark Universe van Universal. Niet alleen zou Cruise een hoofdrol spelen, andere grote namen waren Russell Crowe (Dr. Jekyll), Sofia Boutella (The Mummy), Johnny Depp (The Invisible Man), Angelina Jolie (Frankensteins Bride) én Javier Bardem (Frankensteins Monster).

Niet dus
Helaas was The Mummy een grote teleurstelling en besloot Universal er al behoorlijk vroeg de stekker uit te trekken. Er was echter weer een sprankje hoop, toen regisseur Leigh Whannell hoge ogen wist te gooien met zijn Invisible Man-reboot.

Universal heeft de knop vervolgens doorgehakt en besloten weer meer horrorfilms te maken, al maken deze niet deel uit van een Dark Universe. Dit wordt nu bevestigd door filmmaker Chris McKay, die binnenkort komt met de nieuwe griezelfilm Renfield.

Reactie
Zo zei McKay tijdens een recent interview: "We hebben het nooit gehad over het Dark Universe. Universal wil gewoon dat mijn film een verhaal op zich is. Dit is niet het begin van een franchise of zo". Helemaal volledig sluit de regisseur de deur echter niet.

McKay gaat namelijk verder: "Kijk, het is een leuke gedachte, dat er in een wereld waar Dracula en Renfield leven er nog meer monsters zijn en ze deze misschien ooit eens tegenkomen. Maar dat is niet waar mijn film over gaat".

Mocht je de Renfield-trailer gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.NieuwsFilm