Opvallend: Apple Film gaat vol voor bioscoopfilms

Met een aantal grote projecten op de planning!


Apple pakt flink uit voor het filmaanbod. De tech-gigant is van plan om $1 miljard uit te trekken voor de release van grote bioscoopfilms.

Apple is naar verluidt van plan om flink wat geld uit te geven om films in de bioscopen uit te brengen, dat meldt Bloomberg. De perfecte voorbeelden hiervan zijn mogelijke releases van Martin Scorsese en Ridley Scott.

Rivalen
Apple heeft natuurlijk al goud in handen met hun streamingdienst Apple TV+. Toch loopt dat niet zo goed en kan de streamingdienst de rivalen zoals Netflix en Prime Video nauwelijks bijbenen.

Daarom gaat Apple het over een andere boeg gooien. Het plan maakt deel uit van een ambitieuze poging tot een grotere positie in Hollywood. Daarmee hoopt Apple ook meer abonnees te kunnen trekken naar Apple TV+.

Grote projecten
Er staan dan ook wat grote namen op de planning voor Apple aankomende tijd. De grootste daarvan is Killers of the Flower Moon; een nieuwe samenwerking tussen regisseur Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio.

Daarnaast wordt er ook gesproken over andere mogelijke bioscoopreleases. Zo maakt Argylle met Henry Cavill kans op een grote release, maar is Ridley Scotts Napoleon met Joaquin Phoenix ook een langverwachte release.

NieuwsFilm