Deze 3 gloednieuwe series bij Netflix en Prime Video mag je niet laten glippen

Nederlandse hilariteit binnen de gilde, een Duitse thriller met kennis van zaken en een geslaagde fictieve biopic.


Bij de recensenten van SerieTotaal komen er wekelijks vele series langs om een oordeel over te vellen. Hieronder vind je hun beste tips voor steengoede series, die jij ook gezien moet hebben.

Panduloria | Prime Video
In een fantasierijk jasje vindt Nederlandse humor zijn weg naar Prime met een hilarische serie over Het Gilde van de Gulden Draeck. Daarbij zijn de fantasyfiguren niet vies van een kritische noot, die recensent Jip Strijbos zeer kon waarderen.

Het leverde de komedieserie 4 sterren op. Ze vond: "De grappen komen het best uit de verf wanneer een maatschappijkritische noot te vinden is. Zo zijn er avonturiers die volledig in complottheorieën geloven, zonder bronnen te controleren. Een ander hoogtepunt is de aflevering waarin een soort vertekend sinterklaasfeest wordt gevierd."

Lees de rest van de recensie.

Lauchhammer - Tod in der Lausitz | Netflix
De Duiste 'slow burner' weet wat drama is volgens Terence Shea. Een moord in een vijandig ingesteld dorpje vormt erin de aanleiding voor een sterk verhaal met veel spanning en slimmigheden.

Hij beloonde de thrillerserie dan ook met 4 sterren. Hij stelde: "Al in de eerste aflevering wordt duidelijk dat de schrijvers van 'Lauchhammer' gefocust te werk zijn gegaan. Aan de oppervlakte is er een moord die moet worden opgelost, daaronder zitten diepere thema's en veel scènes zijn geïnjecteerd met een subtiele energie."

Lees de rest van de recensie.

Daisy Jones & The Six | Prime Video
Waan jezelf voor even in Los Angeles van de jaren zeventig gedurende deze fictieve biopic over een muziekband uit die tijd. Volgens Jacoline Maes levert het een vermakelijke serie op met een reeks goede performances van de acteurs, waarvan je zelfs het gezamenlijk opgenomen album op Spotify kan luisteren.

Ze gaf de serie 3 sterren. Ze vertelde: "Gelukkig is het makkelijk om de interviews uit het heden naast je neer te leggen en simpelweg te genieten van het verhaal over Daisy, The Six en iedereen om hen heen. Alle acteurs acteren steengoed en dat zorgt ervoor dat je met de personages mee gaat leven, al moet wel gezegd worden dat de serie met name uitblinkt in het uitdiepen van de vrouwenrollen."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm