Deze Hollywoodster liet rol als James Bond schieten en heeft geen spijt

Charles Dance laat zich erover uit.


Meerdere topacteurs hopen de nieuwe James Bond te worden, nu Daniel Craigs avontuur als 007 erop zit. Dat is echter elke keer het geval wanneer een acteur stopt. Wist je ook dat Charles Dance werd overwogen na Roger Moore?

Tijdens een recent interview liet Dance zich erover uit. Er doet namelijk een gerucht de ronde dat de acteur de rol afwees, maar nu laat hij weten dat de vork anders in de steel zit. Volgens Dance weerhield zijn eigen agent hem hiervan.

Reactie
Zo zegt Dance: "Nee, natuurlijk heb ik James Bond niet afgewezen! Ik zal delen hoe het is gegaan. Ik belde mijn agent maar zij was behoorlijk duidelijk. Zij zei: "Ik raad je aan om het niet te doen. Wat als je auditie doet en je krijgt de rol niet? Het kan je carrière vernietigen"."

Dance vervolgt: "Ze had waarschijnlijk gelijk. Plus, als ik de rol wél zou hebben gekregen, is de kans best groot dat ik het verknald zou hebben..." Uiteindelijk ging de rol naar Timothy Dalton, die na twee optredens alweer mocht vertrekken.

Carriere
Uiteindelijk was Dance nog in veel andere grote films en series te zien, al is zijn belangrijkste rol ongetwijfeld die van Tyrion Lannister in de uiterst populaire Game of Thrones. Ook nu dat hij 76 is zit hij nog niet stil.

Zo is hij momenteel te zien in The Sandman op Netflix en in Rabbit Hole op Paramount+

NieuwsFilm