Dit is de nieuwe thriller van de regisseur van 'All Quiet at the Western Front'

Duitse regisseur maakt een film met Ralph Fiennes over Vaticaanstad.


Met maar liefst vier felglimmende Oscar-beeldjes op zak, waaronder die voor 'Best International Feature Film', staat de Duitse regisseur Edward Berger van Im Westen nichts Neues, beter bekend onder de internationale titel All Quiet at the Western Front, alweer een poosje op de set van zijn nieuwe en nu Engelstalige film: Conclave.

Witte rook
Zoals de titel al doet vermoeden wordt het een thriller rondom het conclaaf-proces in Vaticaanstad waar de kardinalen van de Katholieke Kerk bijeenkomen om te stemmen voor een nieuwe paus.

Thema's
Wat regisseur Berger vooral aansprak aan dit nieuwe project is het strijden voor ultieme macht en alle politieke spelletjes die daarbij komen kijken. Daarnaast zal twijfel aan het Christelijke geloof een groot thema worden.

Hoofdrol en filmlocatie
De hoofdrol is voor Ralph 'Voldermort' Fiennes en er wordt gedraaid in de legendarische Cinecittà Studios in Rome waar een volledige reconstructie van de Sixtijnse Kapel is gemaakt; zonder de plafondschilderingen van Michelangelo dan (die zullen later worden toegevoegd met CGI).

Het filmen van Conclave gaat nog door tot het einde van maart. Bekijk hier foto's van Fiennes op de set van de thriller.NieuwsFilm