Disney stuurt opnieuw belangrijk Marvel-gezicht naar huis

Ike Perlmutter, het hoofd van Marvel Entertainment, moet gedwongen met pensioen.


Disney heeft Ike Perlmutter, het hoofd van Marvel Entertainment, de laan uitgestuurd als onderdeel van een grote ontslagronde. Dat meldt onder meer The New York Times.

Disney kondigde onlangs een ontslagronde aan. Het entertainmentbedrijf schrapt ruim zevenduizend banen als onderdeel van een grotere besparingsoperatie waarmee men 5,5 miljard dollar wil besparen.

Dubbel Marvel
Perlmutter gaf leiding aan Marvel Entertainment. Deze tak is onder meer verantwoordelijk voor merchandise en andere consumentenproducten en staat los van filmdivisie Marvel Studios, die wordt geleid door Kevin Feige.

Dat was overigens alleen niet altijd het geval. Tot 2015 overzag Perlmutter de activiteiten van Feige. Achter de schermen lagen de twee regelmatig in de clinch. Toen Perlmutter de filmproducent wilde ontslaan, greep Disney in en werd Marvel opgedeeld.

Bekoelde relatie
Disney heeft nu dus besloten om de 80-jarige Perlmutter te ontslaan. Zijn relatie met Disney was de laatste tijd wat bekoeld, omdat hij een activistische belegger steunde die het bestuur van het bedrijf wil opschudden.

Deal
De zakenman stond vanaf de jaren negentig aan het roer van stripboekenproducent Marvel. Hij wist veel succes te behalen met de verkoop van speelgoed en het bedrijf meermaals te redden van de ondergang.

Ook was hij degene die Marvel in 2009 verkocht aan Disney. Perlmutter heeft dus op zakelijk gebied een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van het Marvel Cinematic Universe zoals we dat vandaag de dag kennen.

NieuwsFilm